קושי לחבק את הבן זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי לחבק את הבן זוג
    טל
    31/10/2012

שלום,
    אני בת 27, נשואה, אמא לילדה בת שנתיים ועוד אחת בדרך.
    יש לי קושי רב לחבק את בעלי.
    פשוט מבחינה טכנית אני לא מצליחה להתקרב אליו.
    זו בעיה שהייתה לי מאז ומעולם, עם בני זוג אחרים שלי. עם האקס שלי למשל כן הצלחתי לחבק ולהתקרב כי זה מה שהוא עשה כל הזמן (חיבק כל הזמן, אני רק החזרתי).
    בעלי הוא בנאדם די סגור, לא כמהה למגע (לטענתו זה לא חסר לו ולא מפריע לו). הוא מחבק מדי פעם אבל זה תמיד מרגיש לי טכני ולא רגשי.
    אנחנו הולכים לטיפול זוגי והמטפלת לא מצליחה לעזור לי לעלות על מקור הבעיה.
    אני חוויתי חוסר יחס וסוג של דחיה כמה פעמים כאשר ניסיתי להתקרב לבעלי.
    קורה לי שלפעמים אני מאד רוצה לחבק אותו אבל אז מתחילה לחשוב על איך ומה תהיה התגובה ופשוט מוותרת (אולי מהפחד שלא תהיה שום תגובה).
    רוב הזמן כשאני רוצה להתקרב אליו הוא פשוט נראה לי כמו שער גדול ונעול שאין לי גישה אליו. זה מאד מאד קשה לי, חסר לי חום, מגע ואהבה.
    אני יודעת שאם אני אצליח להתגבר על הקושי הזה שלי, אולי זה יגרום גם לו להתקרב אליי.
    קצת רקע: בבית הוריי לא ראיתי יותר מדי גילויי אהבה (חיבוקים, נשיקות וכד'), כל החיים הייתי רגילה שמחזרים אחריי ולא עמדתי במקום של ליזום חיבוק או מגע כלשהו עם גבר, לפני כן הייתי נשואה לאדם אלים ועברתי סוג של טראומה ממנו.
    אני לא יודעת לשים אצבע בדיוק על מה כל כך קשה לי אבל את הבת שלי למשל אני מחבקת כל הזמן, היא מחבקת אותי גם כל הזמן.
    אני מאד אשמח לשמוע את דעתכן, אם אתן יכולות לשאר מה מקור הבעיה ואיך ניתן לטפל בה. האם יש סדנאות לטיפול בבעיות מסוג זה?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי לחבק את הבן זוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לחבק את הבן זוג - תגובה

ענבל מילר היללי
    03/11/2012

שלום,
    החלק החיובי בסיפור שלך הוא שאת כן זקוקה למגע וכמהה אליו. הקושי שלך כנראה לא נמצא במקום הזה, אלא רק ביכולת לבטא את הרצון במגע, את הנזקקות שלך בחום ובאהבה. בן הזוג שלך הקודם היה אדם פיזי ולכן הוא סייע לך להתגבר על הקונפליקט הזה במקום אחד, אבל יצר בעיות במקום אחר. עובדה שהוא לא נשאר הבן זוג שלך. אני לא יודעצ אם דווקא בגלל זה, אבל זה וודאי לא היה מקרי שבחרת לך מלכתחילה איש כזה פיזי. לא ברור לי אם הוא גם היה הגבר האלים שהיית איתו או שמדובר בקשר אחר. כך או כך, גם אלימות פיזית היא מגע, מגע קשה וכואב.
    ועכשיו יש לך בן זוג שהוא הפוך לבן הזוג הקודם שלך. הוא לא פיזי, לא נגיש, ושוב את נותרת בחסך, לא מסופקת ומתוסכלת מבחינת הצורך שלך במגע, מגע גברי ( כי עם הבת שלך אין בעיה).
    אני חושבת שאולי הפיתרון הוא בטיפול אינדיבידואלי, עבורך, כי יש לך עניין לא פתור בנושא המגע. הנושא הזה מועצם ומגורה בתוך המערכת הזוגית, אבל אם לא יעשה עיבוד של הקונפליקט שלך בנושא, יכול להיות שהטיפול הזוגי לא יתרומם מספיק. גם עכשיו את מרגישה שהוא לא מספיק יעיל ומדויק עבורך. יש דברים שקשה לפתוח מול הבן זוג ומול מטפל שהוא לא אך ורק עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו