החיים כל כך קשים וחסרי טעם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החיים כל כך קשים וחסרי טעם
    לימור
    01/11/2012

קצת על מה שעברתי (טעימה קטנטונת בלבד, אחרת תשבו כאן שעות וזה לא יגמר...).
    בילדותי עברתי התעללות מינית 7 שנים ע"י אבא 'שלי'. לא התלוננתי כי היו עוד אחיות שביקשו לשמור בסוד. אני עדיין חיה איתו כי חרדה שקיימת אצלי מונעת ממני לעזוב את הבית, וטמטום שקיים אצל אמא שלי מונע ממנה להוציא אותו מהבית (ילדים קטנים שאינה רוצה שיגדלו ללא אבא).
    החרדה שאני סובלת ממנה היא בגדול חרדה חברתית, אבל היא מאוד חזקה וקשה אצלי. מתבטאת בהסמקות בצורה יותר מידי קיצונית (מסמיקה לעצמי בחדר כשאני לבד, מבטים נצלבים עם אדם זר ברחוב אפילו לשבריר שניה - ואני בוערת). בחודשים האחרונים זה קצת פחות גרוע, אבל עדיין משתלט לי על החיים.
    אני מנותקת מהעולם, ללא חברות - תרתי משמע - היו לי תקופות שלא הייתי יוצאת מהבית כמובן, ואפילו לא מהחדר אלא רק לאוכל ושירותים (זה עדיין קיים, רק שאני כן יוצאת מהבית - עבודה ולימודים).
    טיפלתי שנה+ אבל היעילות לא מירבית, רק קצת יותר קל אבל אם אדרג את מצבי מבחינת חברתית וחרדתית מ 1 עד 10 כאשר 10 הוא הגרוע, אני עומדת על 9 וזה ברחוב לב.
    קשה לי בחיים האלו, הכל כבר מאוס ולשום דבר אין תקווה.
    אני לא מוצאת טעם להמשיך לחיות.
    עכשיו גילו אצלי בעיה רפואית, מה שגורם לי לחשוב שאולי אלוהים הבין שרע לי והוא מתחיל לקרב אותי אליו וחוסך לי לעשות את זה בעצמי.
    אין לי כסף לטיפולים, רוקנתי את כל החשבון בנק ועוד הכנסתי את עצמי למינוסים ואין לי שום אפשרות להוציא כסף. ואני יודעת שזו התקווה האחרונה.
    יש לי אולי עוד 4% במצבר לפני שהכוחות שלי כבר אוזלים לגמרי ואני לא יודעת עוד מה כבר נותר לעשות.
    מבחינתי אני את שלי כאן מיציתי ומזמןןן. כל יום נוסף זה עוד סבל ועוד סבל. ימים יפים? לא זכור לי דבר כזה. ימים גרועים? החבר הכי טוב שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החיים כל כך קשים וחסרי טעם - תגובה

ענבל מילר היללי
    03/11/2012

שלום לך,
    כן, היאוש שלך והסבל עוברים מאוד חזק. יש לך סיבות היסטוריות מוצקות להרגיש מה שאת מרגישה, עם כל מה שעברת בילדותך. אני מאמינה שלהאמין בטוב זה אתגר גדול עבורך, בהקשר של הטראומה המתמשכת שחווית. את מתארת מציאות בלתי נסבלת, מאחר שאת עדיין גרה עם האדם שפגע בך. נמשע לי שאת באמת חסרה את הכוחות להתחיל לחולל שינוי בחייך, ואיני בטוחה שאת באמת רוצה בכך. היאוש מכניע אותך, ואיתו מגיעות גם המחשבות המנחמות לכאורה, על המוות.
    ויחד עם זאת, אם מצאת לנכון לכתוב כאן, אני רוצה להאמין שאולי בכל זאת את מקווה למשהו. ואני חושבת שאת זקוקה לעזרה, באופן מיידי. אני לא יודעת באיזה סוג של טיפול היית, אבל נראה לי שאת צריכה להמשיך ולקבל טיפול. היסטוריה כשלך מחייבת טיפול ארוך וממושך, כדי שיהיה יעיל.
    לקושי הכלכלי יש פתרון. אפשר לפנות לטיפול מטעם משרד הבריאות, שניתן במרפאות איזוריות לבריאות הנפש. לשם את יכולה להגיע גם ללא הפניה, והטיפול חינם. את יכולה לברר איפה ניתן טיפול באתר של משרד הבריאות תחת מרפאות לבריאות הנפש.

היי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו