שלום רב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    ניר
    07/11/2012

אני סטודנט שנה א בתל אביב.
    הבעיה היא שיש מישהו בכיתה שלי ממש מעצבן.
    הוא "מתקן" אותי כל פעם שהוא חושב שאני טועה.
    הבעיה היא שכשזה קורה אני מתווכח איתו ואז מרוב עצבים אני באמת טועה ואז הוא מרגיש טוב עם עצמו ושהוא "שולט בחומר".
    מה שמרגיז זה שהוא במהלך השיעורים שואל את השאלות הכי "מפגרות" ואני כמובן לא נוהג כמוהו ו"מעיר" לו. מה ניתן לעשות? זה ממש מרגיז, אני לא יכול ללמוד בחופשיות בצורה כזו. תודה על העזרה. אציין שאין לי אפשרות לעבור כיתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבינה ומזדהה איתך

נירית
    09/11/2012

שלום ניר, אני מבינה אותך, לא חסרים "נשמות טובות" בכל מקום הרוע מסביבנו אכן קיים.
    לצערי, תתקל ברוע לב בכל מקום. אלה החיים. אותו סטודנט שמציק לך כנראה הוא בן אדם יהיר ביותר שמרגיש טוב עם עצמו רק כאשר הוא כביכול מוריד מישהו אחר גם אם הנמכת האחר היא בסיטואציה לא צודקת ולא נכונה.
    מאנשים כאלה כדאי רק לתפוס מרחק. ואני מבינה שבמקרה שלך זה בלתי אפשרי.
    אז תנסה כמה שפחות להיות בקשר כלשהו איתו, לא בשיחה ולא בחיוך אם זה אפשרי,
    פשוט להתעלם ממנו ןתחיה בתקווה ששנה הבאה לא תראה אותו יותר.
    מצד שני אולי זה אפשרי לנסות להיות נחמד אליו ולהיות חיובי אליו ואז הוא יניח לך.
    קשה במקרים כאלה לדעת מה לעשות. ןלפעמים הזמן עושה את שלו. ויבוא יום ולא תראה אותו יותר. בנתיים תהיה חזק.
    הוא הרי מנסה לגרור אותך לריב או להראות כמה הוא חכם ממך, מה שלא בהכרח נכון א אל תתן לו את התענוג הזה. אולי תהיה סופר אדיש איתו. או ההפך תנסה להתיידד איתו.
    ייתכן שאתה מקרין או חולשה ורישות או חכמה יתרה. אם חולשה ורגישות אז יש :"נשמות טובות" שמזהים חולשה ונהנים בצורה סדיסטית להתעלל בחלשים וזה רוע , ואם כך תראה חוסן וחוזק ואל תתן לו להשפיל אותך. אך בצורה אסטרטיבית.
    אם אתה חכם הוא לא יקח ממך את חכמתך, ובגלל שהוא כ"כ שחצן ורע שיחנק מרוב קנאות.
    הלואי שאנשים רעים יקבלו את שמגיע להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

אפרת בן שם
    12/11/2012

שלום ניר...
    אכן בעייה מעצבנת ומטרידה ונראה כי ככל שהזמן חולף, כל אמירה קטנה כבר מקבלת בולטות בסיפור הזה. כמובן שהעובדה שאתה באמת טועה הופכת את העניין ליותר ויותר מתסכל ומעצבן, במיוחד לראות אותו ככ מרוצה מעצמו.
    העובדה שרוב הסיכויים שלא תוכל לשנות אותו (אלה אם כן לדבר איתו יכול לעזור?)כנראה שאין מנוס מלעשות את השינוי בעצמך כשינוי פנימי. העבודה צריכה להיות מכוונת אל מול העצבים שהוא גורם לך. תנסה לדמיין שאתה יכול להנמיך את ה"רעש" של הערותיו.. ממש כמו בכפתור של ווליום, פחות ופחות לשמוע. לעיתים עוזר גם לדמיין שאתה עובר לתחנה אחרת שהוא מדבר ואז קולו נשמע מקוטע ולא ברור... זוהי עבודה קוגנטיבית, מחשבתית לשינוי תפיסתי של הערותיון אלייך. כאילו שהמסננת דרכה עובר המידע אודות הערותיו, הופכת צפופה יותר ופחות חדירה עבורך.
    דבר נוסף שכדאי לך לבדוק קשור לביקורתיות שלך. הרי אם אתה לומד בכיתה, יש מגוון של אנשים ודעות ורמות של משכל. כמה קשה לך לשאת אנשים שהם שונים ממך ומדוע שאלותיו ה"מפגרות" ככ מטריפות אותך ולא יכולות לעבור ליידך כ"עוד שאלה מפגרת..." לא נורא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו