מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשיבהחשיבה08/11/2012
הבנתי את הבעיה שלי,הרי כשאמא שלי מבקשת ממני לעזור לה לקום מהמיטה ,יש שתי אופציות,
או שאני הולך לעזור לה לקום,ואני מרגיש שאני לא צריך לחשוב ,אלה פשוט עושה את זה,
או שאני מרגיש איזה לחץ טורדני או לחץ מחשבתי או לחץ בראש,או פשוט תחושה של חוסר שקט בראש ושמשהו חסר בראש,
ואז אני ינסה או יבדוק עירוב של חשיבה שזה אומר לדבר לעצמי בראש,וזה יכול להיות להגיד לעצמי דברים מעצבנים ודברים מעצבנים סתם תוך כדי,וזה יכול להיות דברים מעצבנים אפילו כלפי אמא שלי,העיקר לגרות את החשיבה,
ולתת לדברים לעבור דרך החשיבה.
זה כמו איזה ג'וק בי שאני מרגיש שהוא לא תמיד קיים,פחות קיים כשאני רגוע,וזה כאילו להוסיף מילים לחשיבה ולעורר דיבורים בראש,וקול טורדני בראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודע שלא מקבלים פה טיפול ,אבל..
חשיבה08/11/2012השאלה היא האם לפחות שהמצב השני קיים,להגיד לעצמי שהבעיה היא המצב הזה ושיש מצב אחר שהמצב הזה לא קים(המצב הראשון שבו אני לא חושב)..?משהו בסגנון הזה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שלא מקבלים פה טיפול ,אבל.. - תגובה
אפרת בן שם10/11/2012שלום לך...
לא ממש הבנתי את המצב עליו אתה מדבר שאמך זקוקה לך לעזרה לקום מהמיטה. האם היא מוגבלת ואתה נאלץ לסייע לה? האם זה מכביד עלייך? האם אתה מרגיש שזה מעיק עלייך? אני מנסה להבין מאיזה סיבה בקשתה של אימך גורמת לך לחוש רגשות עזים של כעס והתנגדות. רגשות איתם אתה מנסה להלחם דרך המחשבה ולשכנע את עצמך שהמצב אינו קיים? אני חשה כי אתה מחפש עזרה למצוקה בה אתה שרוי ואולי אפילו גורם לך בלבול ואתה מתקשה להעבירה בצורה ברורה... נראה לי כי קורה משהו בינך לבין אמך בתוך מערכת היחסים שאתה חש כלפיו תחושות סותרות מחד הצורך לעזור מאידך כעס שזה מעורר... אולי מצב זה שווה בדיקה שלך והתבוננות פנימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדוגמה עם אמא
חשיבה13/11/2012הקטע הוא שאמא שלי זה רק דוגמה,אני מדבר שבי קיים איזה משהו שגורם לי לרצות לסתור את עצמי,אפילו שאני יהיה בסיטואציה שחבר שלי ירצה לספר לי משהו ואני ירגיש שהרוב הרגשי אצלי ירצה לסתור את עצמי וליצור איזה משהו טורדני ומחשבות מעצבנות בראש.מדובר בבעיה טורדנית,והלכתי לפסכילוגית והיא כל הזמן אומרת לי שאני במשבר ואני צריך לקבל תרופות ושבינתיים אין אבחנה,וחשבתי לקבל עצה או שתיים איך לשמר את האהבה והחיבה שבי לדברים כמו לעזור לאמא או לדבר עם חברים ופשוט לא לערב את הדבר הטורדני הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קיים
חשיבה13/11/2012זה קיים כל שניה ושנניה בי לנסות וליצור איזה הרס או התעללות מחשבתית בי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)