מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בעבודהנירית09/11/2012
אני יושבת באחד החדרים בעבודה שלי עם כמה אנשים לפני זמן מה העבירו עובדת אחת מחדר אחר לחדר שלנו מאחר שלא הסתדרה עם האנשים בחדר הקודם.
עד שהיא הגיעה לחדר הנוכחי הרגשתי סביר והיה לפעמים די נחמד עם הרמוניה מאז שצרפו אותה לחדר, האוירה הכללית מבחינתי יותר עכורה ופחות טוב לי.
כאשר הגיע לחדר שלנו קצת חששתי כי הרחתי שהאישיות שלה בעייתית ואני אסבול ואכן צדקתי. יש עוד כמה אנשים בעייתיים בחדר שלנו אבל איתה ממש ממש קשה לי לפעמים אני חוזרת הביתה כאשר ממש ממש רע לי בנשמה בגללה.
ואז אני שוב חוזרת לעבודה מנסה לחייך להעביר דף, לסלוח לה, כאילו כלום לא קרה עד ששוב היא מתחילה.יש לציין שאף אחת בחדר לא בוסית של השניה ואין בינינו יחסי מרות וכפיפות בעובדה.
אני רואה איך היא מחפשת אותי והכל בעניינים אישיים , דעות וכו'. יש גם קטעים בענייני עבודה , בענייני עבודה הצלחתי מהר מאוד להוריד אותה ממני ולהוכיח לה שהיא טועה ושתרד מהר ומיד ממני. וכך היה.
אך בעניינים דעות וכו' היא עושה הכל על מנת לא להסכים איתי בכלום. הבעיה העקרית היא שיש משהו פרטי שאני לא מעוניינת לדבר איתה עליו והבהרתי לה ברמז גס שאני לא מעוניינת אבל היא ממשיכה בשלה, כל כמה זמן היא בכוונה מעוררת את הנושא בכלליות לפני כולם ולפעמים פונה אלי ספציפית בכוונה שוב לעורר את הנושא וזה ניכר שהיא בכוונה מנסה להכאיב לי ולעשות ממני מסכנה, היא נהנת מזה כי משהו אצלה בלב מאוד אפל ושחור. אני ממש לא יודעת מה לעשות איתה, היא הורסת לי את השהות בעבודה, לא נעים לי.
כמו כן היא בחורה שטלתנית,תמיד "צודקת" תמיד יודעת הכל "יותר טוב", מדברת בקול רם על מנת שכולם ידעו שהיא נוכחת ועוד ועוד בקיצור אני מבליגה ומנסה לשדר כל הזמן עסקים כרגיל ולמען הדיוק לפעמים אפילו נחמד עד....... שהיא מראה את הרוע לב שלה ושוב מדברת על נושא כאוב עבורי אבל היא נהנת לפתוח אותו. אני גם בטוחה שמאז שהגיעה לעבודה שלנו היא דואגת גם "ללכלך" עלי עם אחרים. עלי לציין שאני ידועה כבחורה טובה, עדינה וגם עובדת טובה ביותר ואין סיבה נראת לעין שהיא תהיה כ"כ מגעילה כלפי וחסרת רגישות. אין לי מושג מהיכן זה נובע לא עשיתי לה שום דבר רע להיפך כאשר היא שיתפה אותנו בדברים נתתי לה את כל האמפטיה והעצה הטובה שאפשר לתת לבן אדם בסיטואציה הזו. יכול להיות שהבעיה שלי איתה נובעת מכך שהיא ניסתה להתקרב אלי ושאני אפתח יותר ואני מאוד מראה הסתייגות ולא ממש מספרת לה דברים.אבל כל זה לא מצדיק אכזריות ,חוסר רגישות ובעצם רוע לב כלפי.
לא ניראה לי שיש עצה טובה לתת לי אבל אם יש , אשמח לקבל, אני מצטערת שהכל מאוד כללי אבל אין ברירה לא רוצה לחשוף פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעבודה - תגובה
ענבל מילר היללי12/11/2012שלום
נשמע שהכניסה של הבחורה הזו לחייך קשה לך מאוד. יש לה כוח רב והשפעה, כפי שאת תופסת אותה, ומרגישה מולה לעיתים קרובות חסרת אונים, לא מסוגלת להתגונן. לעיתים קורה שבחיים אנו נתקלים באדם כלשהו, שמפגיש אותנו עם חוויות לא פשוטות, מוכרות, והדבר מתחיל להפעיל אותנו, קשה מאוד לקחת מרחק, לחוות את הדברים בפרופורציות המתאימות, וכמובן שזה מעורר מצוקה גדולה. אני חושבת שזה מה שקורה לך עם הבחורה הזו. אחרת, היית יכולה להתגונן טוב יותר. למשל, לפנות למעבידים שלך, לבקש העברה למקום אחר, להעמיד אותה במקום, להתעלם ממנה עד שתתייאש, וכיו״ב. העובדה שאינך מצליחה לעשות זאת מרמזת שיש כאן. מפגש לא פשוט, גם במובן הפנימי, למרות שאני מבינה שזו בהחלט לא בחורה קלה. גם לפנייך, נפגעו ממנו קולגות.
מציעה לך לברר עם עצמך מדוע את מרגישה כל כך חסרת אונים מולה, והאם יש לך סיבות מוצדקות לחוש ככה. יש לך את המוניטין שלך בעבודה, את מוערכצ מקצועית, מדוע את נותנת לה לרדת כך לחייך? אם תצליחי למצוא תשובות בכוחות עצמך, אולי תסיקי שבכל זאת, יש פתרונות טובים יותר מהימנעות חוזרת ממפגש איתה והליכה בין הטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)