שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אלי
    13/11/2012

שלום. רקע כללי בת 30 אמא ל2 בנות.
    השנה וקצת שעברה הייתה מאוד קשה ואינטנסיבית, לידה טראומטית שלקחתי קשה, פציעה של הבת הגדולה שלי שחשבתי שהיא מתה (וככה גם היתה התגובה)... ואז אמא שלי עוברת ניתוח חרום ואני לא מרגישה כלום, פוחדת קצת אבל רגועה, ואז הכל חוזר לשגרה ואמא שלי עוד פעם נכנסת לניתוח ואני שוב לא מרגישה לחץ או עצב או משהו... והיום הבת שלי נפלה נפילה רצינית ושוב שום תגובה פיזיולגית , הייתי בלחץ או משהו.. שוב רגועה...... טיפלתי בה ב"קור רוח" כמו שאומרים .... מה קורה פה?? זה תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

שלום אלי..
    מהודעתך עולה כי מה שבוודאי היה טראומטי עבורך וחשת זאת היתה הלידה. לאחר מכן, עוד חוויה טראומטית לפי הבנתי שחשבת שהילדה שלך מתה. לאחר שתי החוויות המטלטלות האלו, כאילו חלון נסגר ואת נאטמת. החוויות הקשות שהגיעו, לא חדרו את מעטה ההגנות שהצבת על עצמך. אלו הן הגנות מאוד אינטנסיביות כי במקרים שהאימה חדרה לתוכך, הייתה זאת אימת מוות. ייתכן ונפשך חשה סכנה כה גדולה לקיומה עד כדי כך שנאטמה לכל תחושה. זוהי תגובה השרדותית כתוצאה מטראומה. העניין הוא שקיים מחיר בכל מיני מקומות. אולי בשלוות רוחך הכללית. אולי בתחושות של עצב ודכאון או אפילו בחוסר היכולת להרגיש- עצב או שימחה כאחד. אני חושבת שכבר בשאלתך, האם זה נורמאלי, את חשה שבמידה מסויימת יש כאו בעייה ואני חושבת שאת צודקת. ייתכן והחוויות הטראומטיות שעברת אינן מעובדות ועלייך לפנות לטיפול ולעבדן שתוכלי לחזור ולחוש את חייך במלואם בלי לפחד מכך שרגש יכול להיות מצמית או ממית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו