הפרעה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעה?
    לימור
    15/11/2012

אני סובלת מחרדות ובעיות לא פשוטות, לדברי המטפלת (טיפלה בי שנה וחודשיים, הטיפול הסתיים לפני בערך 4 חודשים) זוהי חרדה חברתית. לדעתי, נכון מאוד אבל קצת יותר מזה.
    אכן אין לי חברות/ים כלל וכלל (פשוטו כמשמעו), למעט אולי אחת (סרט פעם בכמה חודשים וסמס קצרצר בשבוע זה נקרא חברה? אם לא, אז נעגל את כמות החברות שלי ל 0, כי זה הקשר שלי עימה...), אני מפחדת ליצור קשר עם אנשים, מפחדת להביע דעה, לא יוזמת כלום, תמיד בורחת מסיטואציות חברתיות, מנותקת מהעולם, מכונסת בתוך עצמי, פה ושם, במקומות שיש לי קצת יותר ביטחון ו"ותק", כמו לגודמא עבודה, בה אני כבר שנה שלישית, ומעריכים אותי, זה נותן קצת ביטחון ואני יותר פתוחה, אבל עדיין - תמיד ב"היכון" ותמיד מתנהלת לפי החרדה. הביטחון העצמי - אינו קיים, הוא הרבה יתר נמוך מ"בריצפה". בבית די בסדר, המקום היחיד הבטוח **יחסית**. למה יחסית? בבית הזה עברתי שנים רבות של התעללות מינית בילדות. הדמות שפגעה בי - חיה בבית הזה. אז בטוח לגמרי הוא לא, אבל ביחס לעולם המאיים הזה, הוא כן. או נכון יותר החדר שלי...
    מה שהכי קשה, ואותו לא סיפרתי לאף אדם בעולם, שאני מנהלת כביכול חיים ביני לבין עצמי. חיים "נורמלים" ו "רגילים" שלי אין אותם (בדמיון, אבל ממש מדברת אותם. כאילו אני חיה אותם לגמרי, מדברת כמובן את כל הדמויות שהמצאתי לאותו דמון). אני מכירה את "החיים הטובים" מחלק מהסובבים אותי ובעיקר מסרטים, מתה לחיות חיים כאלו ויודעת שלא יקרה לי, לכן אני פשוט חיה אותם בדמיון. אני מדברת לעצמי, כמעט תמיד כנשואה ואמא לילדים (החלום הכי גדול שלי, ילדים...)לפעמים מדמיינת את עצמי היכן שאני כיום - עבודה או לימודים - אבל כדמות עם ביטחון וללא חרדות. לעיתים רבות אני מדמיינת את עצמי חולה, מסכנה, אומללה, כזאת שצריכה שירחמו עליה. הרחמים נותנים לי לרגיש בטוחה יותר, כאילו אם מרחמים עליי אז גם בין היתר מוותרים לי, ובעצם לא צריך להסביר מן הסתם למה... אני ממש "חיה את הדמיון" - הדמיונות שלי הם חלק גדול מאוד מהחייים שלי. אני בורחת אליהן כשאני במצב קשה ולא מצליח להתמודד, בדמיון טוב לי. אבל זה כבר ממש נראה לי כהפרעה לא פשוטה, כי אני בסופו של דבר מוצאת את עצמי עודה את זה בכל רגע שאני לבד. ממש כל רגע. אני לא חיה את החיים שלי כביכול, אלא של הדמיון. שם הכל יותר יפה.. יותר קל... מצליח...
    אני בוכה המון, ובלי סיבה ממשית, סתם כי בא לי לבכות פתאום...
    אני מאמינה שיש איזה שם להפרעה שלי, זה ברור לי, רק אין לי מושג במה מדובר.
    אשמח אם הבנתן ממה שיכולתי לפרט כאן על הכתב, קצת לעזור לי להבין מה קורה לי...
    אני כבת 22.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה? - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

היי לימור.
    אני חושבת שאת צודקת והחרדה החברתית הינה חלק מהעניין ולא העניין כולו. אולי אפילו אומר, התוצאה ולא הסיבה... את מתארת גדילה במקום מאוד לא בטוח, תוך התעללות מינית של מישהו שעדיין גר בבית הזה. ייתכן ואת "פיצית" את עצמך בדמיון על החיים הככ קשים שחווית, דבר שקורה הרבה פעמים לנפגעי תקיפה מינית שמתרחשת דיסוציאציה, ניתוק מהחוויה המזעזעת אל חוויה אחרת כדי לא לחוש את מלוא העצמה של החוויה הקשה. בוודאי שבמצב כזה, את גדלת עם הערכה עצמית ירודה ביותר ומלאה בחרדה. העניין הוא כעת שהעולם הדמיוני הפך להיות חזק יותר, נעים יותר ואטרקטיבי יותר מהעולם המציאותי. בדמיון את מנהלת את חייך, את שולטת על מה שייקרה וקורים לך דברים שאת רוצה. העובדה שאת מודעת לכך שזה דמיון מרגיעה, והופכת את העניין לבריחה ולא לפאתולוגיה קשה. העניין הוא שאת מודאגת מכך שהתחלת לשכון בדמיון... שיותר נעים שם.. שיותר בטוח. אני חושבת שאת מודעת לכך שהחיים הם כאן, למרות הקושי שבהם ואם זאת באמת הפעם הראשונה ששיתפת בסוד הזה מישהו, הייתי מציעה לך לחזור לטיפול, או לטיפול אחר, עם הסוד שלך, עם העולם הדמיוני שלך, יש כנראה משמעות גדולה לעולם הזה במפתח להבנה שלך ולריפוי שלך. ובעיקר לאינטגרציה שבין העולם של המציאות לעולם של הדמיון וחיפוש של איזשהי פשרה בינהם. לא הטוב המוחלט... וגם לא בצד השני, הרע הגמור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו