מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםנועה17/11/2012
אני תלמידה בכיתה יב' ואף פעם לא הייתי פחדנית במיוחד, אהבתי סרטי אימה לא היה לי אכפת מסאדיזם ודם(כל עוד זה בסרטים והכל) והייתי כמו.. רוב האנשים הרגילים.
לאחרונה אני לא יכולה להסתכל על דם וחתך אחד שאני רואה אצל מישו גורם לי לא להרגיש טוב, אפילו דם בסדרות מצוירות קשה לי לראות (אני מדברת על דם דם לא על חתך באצבע)
זה נורא מציק לי כי זה משנה לי את השגרה ואני לא יודעת מה לעשות.
חוץ מזה אני לא יודעת אם זה קשור אבל לאחרונה הופיעו לי גם קשיי נשימה (כואב לי להכניס ולהוציא אויר).
לחברה שלי יש התקפי חרדה וגם היא לא יכולה לראות דם ועוד כל מיני אבל אצלה זה התקפי חרדה ממש ממש גבוהים. אני לא רוצה להגיע למצב הזה ומקווה שאין לי את מה שיש לה.
האם תוכלו לתת לי עצות והסבר על המצב ואם זה יכול להיות גם התקפי חרדה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אפרת בן שם18/11/2012לא הייתי רוצה לאבחן על גבי הרשת אם אלו הם התקפי חרדה או לא. לגבי קשיי הנשימה, קודם כל לכי להבדק אצל רופא שישלול בעייה רפואית.
יש אנשים שדם גורם להם התקפי חרדה , כלומר, תגובות פיזיולוגיות כמו דפיקות לב הזעה סחרחורות בחילות וכד, כתוצאה מדם. ואולי בכך מדובר. אבל בכל זאת, הייתי רוצה שתשאלי את עצמך שאלה נוספת: האם יכול להיות קשר לכך שחברתך חווה את התחושות הללו לכך שאת התחלת לחווות זאת גם? האם יש לה איזשהי השפעה עלייך? הייתי מציעה לך גם לבחון את המשמעות של החברה עבורך ולשאול את עצמך האם זה משפיע עלייך? האם יש גם איזשהו רווח של תשומת לב או מיוחדות שהיא מרוויחה מהתקפי החרדה? האם זה אולי משהו שבאופן מסויים הינו גם חיובי עבורך?
אולי אין קשר, ואולי יש... בכל מיקרה, אם המצב מחריף, מציעה לך ללכת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)