מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה קורה לי???מישהי18/11/2012
שלום רב
אני אישה בת 42 נשואה ואמא לילדים שנים שאני סובלת מעליות וירידות בדכאון ומצביי רוח וחרדות כמובן שאני מטופלת ואני מרגישה דיי טוב .
אך משהו נורא מוזר קורה לי כשיש שגרה אני נורא רוצה שיקרה משהו אפילו נוראי שמישהו יאושפז או שיהיה נורא חולה או שאפילו במצב הביטחוני נורא רציתי שיקרה משהו "מיוחד" כדיי שאהיה מרותקת במתח לטלוויזיה או שאוליי לא אלך לעבודה אבל אז כשזה קורה אני בפחד נוראי ורוצה שייגמר למשל אתמול אמרו אוליי יש הסכם להפסקת אש הייתה בי מן אכזבה שזהו נחזור לשגרה לשעמום אבל כששוב היו אזעקות התחלתי לבכות להתפלל שייגמר אני נורא דואגת לחיילים
אני פשוט לא מבינה מה קורה לי ??
אוליי התמכרתי לחרדות לדכאון שכשאני מרגישה טוב אז זה חסר לי?
או שמא פשוט התחרפנתי???
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי??? - תגובה
אפרת בן שם23/11/2012שלום אחת.
אני אחלק את התשובה לשניים.. מה קורה לך בשיגרה? אז את רוצה שייקרה משהו נוראי שתוכלי להיות עסוקה בו, לדאוג, לכאוב, להיות מחוברת לטלויזיה. אני מניחה שהשיגרה היא סתמית, החרדות האישיות שלך צפות בייתר עוצמה כי אין מה שיימלא את החלק הזה החרד ואז את נאלצת להיות מול עצמך ומול החוויה האישית שלך. שקורה משהו נוראי, הוא כמו מסית את הפוקוס מהחרדות הפנימיות שלך ואת מתעסקת בחרדות המגיעות מבחוץ. לעיתים החרדות אז הן משותפות לא רק לך, לעיתים אפילו חרדות לאומיות, אז את אינך לבד עם חרדותייך, יש לך עם מי לחלוק את חרדותייך וייתכן ואת חשה פחות חריגה כמו "צרת רבים חצי נחמה". אולם, וזה החלק השני של התשובה, שמשהו כזה קורה, העובדה כי את אדם חרדתי גורמת לך להיות מאוד חרדה ומודאגת ממה שקורה. כך את נעה בין הצורך הראשון עליו דיברתי וכשזה קורה, זה מוביל אותך להעצמת הקושי שלך.
אני חושבת שבמידה מסויימת את מתארת מצב טבעי שקורה לא רק לך. כאשר יש חרדה שאינה פרטית יש מעין "אחוות חרדות" ואז יש תחושה של ביחד וגם של עניין מסויים. אולם רוב האנשים אינם רוצים שמשהו רע ייקרה אך כמהים לתחושת האחווה הזאת.
טוב שאת מטופלת בחרדותייך ובמצבי הרוח המשתנים שלך שהם כנראה הסיבה שהמצב הטבעי אותו תיארתי מתרחש אצלך בייתר עצמה. את אינך מתחרפנת וכמובן שאם את חשה שהמצב בלתי נסבל עבורך והתנודתיות הזאת מקשה על חייך בצורה מוגזמת, כדאי שתשתפי את המטפל שלך ותעבדי את החוויה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)