שתי פסיכולוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שתי פסיכולוגים
    רפאל
    22/11/2012

יש שאלה חשובה אשמח למענה:

אני הולך לפסיכולוג אחד שאמור לטפל בחשיבה טורדנית ,זאת אומרת הוא לא מתעסק בתרפיה ,תחום המומחיות שלו זה בנושא הזה בלבד וגם לשם כך אני מעונין בטיפול אצלו.
    מאידך אני חש צורך ללכת לפיסכולוג לצורך תרפיה ושיחה רחבה על כל מה שעובר עלי מעבר לזה.
    שאלתי האם נכון ללכת לשני מטפלים באותו הזמן כאשר לדעתי אין קשר בין שני התחומים בצורה ישירה.
    ומה כאשר הפסיכולוג השני מסרב לטפל כאשר עוד מישהו בתמונה,האם להעלים ממנו או שזה לא יהיה נכון.
    אשמח לתשובהה ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי פסיכולוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי פסיכולוגים - תגובה

אפרת בן שם
    23/11/2012

שלום לך רפאל.
    קשה לי להסכים איתך שהמחשבות הטורדניות אינן משפיעות בצורה ישירה על כל מה שקורה איתך. המחשבות הטורדניות הן חלק מתמונת חייך וחלק ממה שעובר עלייך, אני מניחה שהמטפל הראשון עובד דרך cbt על הסימפטום של המחשבות הטורדניות בלבד ואילו השני רואה את המחשבות כחלק מהתמונה הכוללת בה הוא מטפל. אלו הן שתי גישות התבוננות שונות על הבעייה ועל הטיפול בה ובמידה ומדובר בשני מטפלים שונים, הבדלי הגישות יכולים להיות מבלבלים ואף מזיקים. אני מציעה לך לבחור בין הגישות שמתאימה לך יותר נכון לעכשיו ולהתמקד בטיפול אחד. כדאי שתבין שטיפול דורש התמסרות והשקעה רגשית וכלכלית והפיזור הזה יכול להיות לרעתך, כמו תפסת מרובה לא תפסת.
    בכל מיקרה להסתיר את עובדת היותך מטופל מהמטפל השני זוהי טעות שתפגע בראש ובראשונה בך. זה הטיפול שלך וכל מה שתחליט להביא או לא להביא אליו ישפיע קודם כל עלייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו