מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי פסיכולוגיםרפאל22/11/2012
יש שאלה חשובה אשמח למענה:
אני הולך לפסיכולוג אחד שאמור לטפל בחשיבה טורדנית ,זאת אומרת הוא לא מתעסק בתרפיה ,תחום המומחיות שלו זה בנושא הזה בלבד וגם לשם כך אני מעונין בטיפול אצלו.
מאידך אני חש צורך ללכת לפיסכולוג לצורך תרפיה ושיחה רחבה על כל מה שעובר עלי מעבר לזה.
שאלתי האם נכון ללכת לשני מטפלים באותו הזמן כאשר לדעתי אין קשר בין שני התחומים בצורה ישירה.
ומה כאשר הפסיכולוג השני מסרב לטפל כאשר עוד מישהו בתמונה,האם להעלים ממנו או שזה לא יהיה נכון.
אשמח לתשובהה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי פסיכולוגים - תגובה
אפרת בן שם23/11/2012שלום לך רפאל.
קשה לי להסכים איתך שהמחשבות הטורדניות אינן משפיעות בצורה ישירה על כל מה שקורה איתך. המחשבות הטורדניות הן חלק מתמונת חייך וחלק ממה שעובר עלייך, אני מניחה שהמטפל הראשון עובד דרך cbt על הסימפטום של המחשבות הטורדניות בלבד ואילו השני רואה את המחשבות כחלק מהתמונה הכוללת בה הוא מטפל. אלו הן שתי גישות התבוננות שונות על הבעייה ועל הטיפול בה ובמידה ומדובר בשני מטפלים שונים, הבדלי הגישות יכולים להיות מבלבלים ואף מזיקים. אני מציעה לך לבחור בין הגישות שמתאימה לך יותר נכון לעכשיו ולהתמקד בטיפול אחד. כדאי שתבין שטיפול דורש התמסרות והשקעה רגשית וכלכלית והפיזור הזה יכול להיות לרעתך, כמו תפסת מרובה לא תפסת.
בכל מיקרה להסתיר את עובדת היותך מטופל מהמטפל השני זוהי טעות שתפגע בראש ובראשונה בך. זה הטיפול שלך וכל מה שתחליט להביא או לא להביא אליו ישפיע קודם כל עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)