מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה אני מרגיש שאני לא בסדר?מוכה25/11/2012
אני בשנות ה- 30 לחיי. מגיל צעיר מאוד סבלתי מהתעללות פיזית ונפשית מצידו של אבא שלי. התחושה שלי כלפי אבי מאוד קשה. אני שונא אותו ברמות מאוד מאוד גבוהות עד כדי כך שאני לא מסוגל להסתכל לו בעיניים ומשתדל שלא להימצא בקירבתו. אני שוכר דירה, אבל בסופי שבוע אני מגיע לביקור אצל ההורים והשהייה שם קשה לי מאוד. מה שהכי מטריד אותי זה שאני מרגיש תחושות שלא בסדר! מצד אחד- אבא שלי עבד מאוד קשה כדי לפרנס אותנו. עבד מהבוקר ועד שעות הערב המאוחרות. מעולם לא חסר לנו דבר מבחינה כספית. אבל ההתעללות הנפשית והפיזית שספגתי אני במיוחד (בתור בן בכור) ויתר אחיי במשך השנים גרמו לכך שאני מרגיש שנאה יוקדת כלפיו. השנאה כ"כ עזה שהחלטתי לא להתחתן ולא להביא ילדים כל עוד אבי בחיים, לא רואה מצב שהוא ייגע בילד שלי בידיו הטמאות. העניין שלשמו פניתי- אני לא מצליח לקבל אישור שהתחושות של השנאה והזעם שלי נכונות. הרי יש לי את כל הסיבות בעולם לשנוא את האבא הזה שגרם לי לצלקות קשות בנשמה. למה אני מרגיש רע כאילו שאני עושה לו פשע, זה מגיע לו. למה אני מרגיש שאני לא בסדר? אפשר הסבר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני מרגיש שאני לא בסדר? - תגובה
ענת דינור25/11/2012שלום,
מה שכתבת מאפיין מאד אנשים שעברו התעללות בילדותם. מצד אחד קיימת תחושה איומה של זעם ועלבון, תחושה כאילו שההורה בגד בך והשתמש בך לצרכיו. ומצד שני קיימים רגשי אשמה על הכעס והרצון להתרחק. הרגשות האלה הם מאד טבעיים, אבל עדיין זה מאד קשה להרגיש רגשות כאלה עצמתיים כלפי אביך, מי שלכאורה אתה אמור לאהוב ולהוקיר. זה שאתה מרשה לעצמך להרגיש את הרגשות האלה ולבטא אותם בכנות זה לא דבר רע, ההפך, זה עשוי לעזור לך בהמשך בעיבוד של החוויות הקשות שחווית. ֿ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי
נעם21/12/2012היי
אני חייבת לשתף אותך במקרה שלי
אבי לא בקשר , או יותר נכון לא היה בקשר עם סבי שנים לפחות 30 בגלל מקרים דומים
הוא התחתן ויש לו ילדים, כשנולדתי בדרך כזו או אחרת סבי יצר קשר עם אמי ורצה להיות בקשר איתנו, אבי שכאמור לא היה בקשר עם אביו בכלל, הסכים אבל אמר לאביו שלא יעז לעשות לנו משהו רע, ואם כן הלך עליו.
סבי שהפך לסב בגיל 60, היה אומנם אדפ קשה, אבל מעולם לא עשה שום דבר רע לאחיי ולי, והרווחנו מהיותו של האדם בחיינו, אדם משכיל, אינטלגנט וחכם, אני סבורה שההתנהגות של סבא לנכדיו היא אחרת.
לדעתי אם אתה לא רוצה להיות בקשר עם אביך זו החלטה שלך, ואם גם ילדיך לא יהיו גם החלטה שלך, אם כי אני חושבת שזה לגזול מהם סבא שיכול להיות נפלא, אבל אל לך לעצור את החיים שלך בגלל זה. תתחתן ותביא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)