מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדמיכאלה29/11/2012
שלום רב,
אני אם חד הורית ל2. ביניהם פעוט בן 4.
עד עכשיו השארתי אותו בבית איתי למרות גילו.
אני חרדתית עליו מאוד, וכל מסגרת נראית לי מלאת בעיות. ניסיתי לשלוח אותו כמה ימים וישר חלה והגיע לבית חולים עם 40 חום. מאז יש לי פחד וחוסר בטחון בעצמי.
אני מרגישה שאמא שזורקת את בנה על לא עוול בכפו. הוא עצמו בכלל לא רוצה גן, אולי בגלל ששידרתי לו מסר שזה מקום גרוע ולא בטוח, מלא מחלות ושכולם נדבקים שם. אני חושבת ככה ובגלל זה הוא גם מרגיש כך. אני נורא סובלת איתו בבית בגלל שהוא מאוד פעלתן והיפר אקטיבי ומרגישה שאני "משלמת" מחיר עצום שהוא נשאר איתי בבית. מוצאת את עצמי ממורמרת ומרגישה שזה גדול עליי. שאני אמא לא טובה בכך שאני מרגישה צורך "לזרוק" את הבן לגן עירייה מלא מחלות. הגננת שראתה אותי גם אמרה לי שזו אני זקוקה לטיפול ולא הילד, שהוא מסתגל ובסדר למרות שהיה בטראומה והקיא להם מפחד ולחץ. אני רוצה להפסיק את הפחד שלי ולשים אותו להתפתח ככל הילדים ולהחזיר את חיי לעצמי בחזרה, כי כרגע אני מתה מהלכת. אני עצובה עצבנית ומתוסכלת מחיי שלא כך חשבתי שיהיו לי. אין לי אפשרות לממן טיפול אישי. אנא עזרתכם. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום לך
נשמע שאת מוצפת ברגשות מאד לא פשוטים, לגבי בנך ולגבי אימהותך. נשמע שמאד לא קל לך להפרד מבנך ושאת מאד חרדה לו. את מעדיפה להשאר אתו בבית ובלבד שלא לחוות חרדה, שהיא כנראה בלתי נסבלת עבורך. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי במרפאה קהילתית, שהוא על פי רוב טיפול ללא תשלום. יש לקוות שהטיפול יוכל לסייע לך להכיל ולשאת את החרדה שלך כאם, מה שאולי יאפשר לך גם לשחרר את בנך יותר בקלות.
בהצלחה
ענת דינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מיכאלה30/11/2012ראשית מודה לך על ההיענות המהירה. היה לי כל כך חשוב לשמוע דעה בעניין כי כבר הרגשתי לא נורמלית.....
הבוקר שוחחתי עם הגננת וביקשתי להביא את הילד בראשון למרות שיש להם מסיבת חנוכה באותו היום ואולי זה דווקא בשבילי ובשבילו חוויה של משהו שמח בתוך הגן. אמנם הוא יישאר רק עד 11 כי אחר הצהריים המסיבה, אך ראיתי לנכון להתחיל בקטנה .
דבר נוסף שעליו אני רציתי לשאול הוא: האם זה דבר נורמלי פחדים מהחורף? אני דואגת לרגע שיילך לגן בחורף הגשום והקר, אצלי בכלל קונוטציות של גשם ורעמים וברקים מכניס אותי לחרדות ופחדים. אני כבר מעכשיו יודעת לעצמי שאם אצטרך לקחת ילד לגן בגלל גשם פשוט לא אקח ויישאר בבית עד אפריל שיפסיק הגשם. אני מרגישה עוף מוזר שמגונן על האפרוחים שלו שמגיע החורף ומכניסה אותם לצמר גפן שלא יחלו או יידבקו חלילה.
מה אפשר לעשות עם דיכאון החורף המתקרב? זה מכניס אותי כבר לחרדות.
זה משהו שקיים וקורה אצל נשים אחרות או שרק אני כזאת עוף מוזר??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)