מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרא בבקשהאליזבת30/11/2012
1.השנים האחרונות לא היו קלות וגם כשהדברים מתחילים להסתדר מרגיש שהכל מתנפץ בפרצוץ. בגיל 25 התחתנתי עם מי שהיה החבר הכי טוב שלי ובחור מקסים 5 שנים קודם. בגיל 26 התגרשנו. יוזמה שלו (בגידה מצידו במשך כמה חודשים). בגיל 29 הכרתי מישהו גרוש + ילדה. לא נישאנו, אנו חיים יחד ולנו שני ילדים מקסימים בני 3 ו4. לאורך כל הדרך מערכת היחסים היתה לא קלה וזאת מכוון שאמא שלו מתערבת הרבה ביחסים בנינו. כמו כן, גרושתו תמיד בתמונה, תודות לאמא שלו וכן בתו היא ילדה קצת קשה. כלומר, עד גיל 8-9 היא הייתה מבקשת שינגבו לה לאחר הצרכים ואמא שלו היתה מקלחת אותה. והיא היתה מתעקשת שישנו איתה או יאכילו אותה והכל בסדר איתה, אין לה איזה שהיא בעיה מיוחד. סתם פינוק או תשומת לב. כאשר הייתי מנסה להעיר את תשומת ליבם הוא ואמא שלו היו מתנפלים. וגרושתו גם תורמת לעניין, היא היתה מנהלת שיחות איתו בשתיים בבוקר או מבקשת ממנו בקשות מיוחדת כמו לאסוף אותה או לעשות לה קניות וכו'. היה לי קשה עם זה עד שנפרדנו. כאשר בתי השניה נולדה חזרנו והלכנו לייעוץ זוגי, בדיעבד הבנתי שמדובר בחברה של האם (היועצת), הרגיש שהיא לא הכי אובייקטיבית אבל מודה שדברים השתנו מאז. הילדה שלו כבר בת 12 והיום הרבה יותר בוגרת, סוף סוף עצמאית. עדיין אנו רבים על כל מיני שקשורים בה אבל פחות. אז פה מתחיל הסיפור. בעלי לא הרגיש טוב ואמא שלו בקשה מגרושתו להביא אלינו הביתה לבעלי חגורה מיוחדת לגב. כנראה שרק היא יכולה לקנות אחד כזה... ונורא נפגעתי שאמא שלו פנתה לגרושתו (כאילוט שרק גרושתו מכירה את הדרך לבית מרקחת) וכאשר ניסיתי להסביר לו את זה מיד קבלתי תגובה קיצונית שאמא שלו קדושה וכמה אני לא בסדר. כמו כן, הסברתי לאמא שלו שזה לא נעים לי אך גם ממנה קיבלתי בוז. בסוף אני ה"מפלצת". אני לא יודעת כבר איך להתמודד איתם. ממש קשה לי, מה אתם מייעצים.
2.מתנצלת על האורך אבל דבר נוסף שמעיק.. אחותי הגדולה שאיתה אני ביחסים יחסית בסדר הודיעה חגגית שהיא עומדת לקרוא לתינוקת שעומדת להוולד לה על שם הבת שלי, כן כן זה לא הזוי..כך החליטה. כאשר הסברתי לה שזה מפריע לי ושאלתי אותה מדוע היא בחרה דווקא בשם זה היא ענתה שהשם קרץ לה מאז נולדה בתי בת ה -3. העניין עורר סערה במשפחה ועושה רושם שזה ממש לא מפריע לה. מאז כמה ימים אנו לא מדברות. עושה רושם שזה ממש לא מפריע לה לאבד את הקשר כל עוד היא תשיג את שלה ואני מרגישה שאני לא רוצה לוותר לה ולכן החלטתי לנתק הקשר..
בקיצור הכל יחד גורם לי להיות מאוד לא רגוע, לחוצה, כל היום פרפרים בבטן, אני מרגישה שכל הלחץ הזה כבד. אני פחות סבלנית. אני אמא שבדרך כלל מאוד סבלנית שכל יום יושבת עם ילדיי למשחקי קופסא, פאזלים, קוראים ספרים יחד, עושים עבודות יצירה וחוברות. אבל בימים האחרונים אני מרגישה שאין לי סבלנות וכוח לאף אחד, אני מתוסכלת שמצד אחד אין את מי לשתף כמו בן זוגי(בעלי לא יסכים לייעוץ בלי אישור מאמא שלו) מה ניתן לעש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרא בבקשה - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום אליזבת
אני יכולה מאד להבין את הלחץ והתיסכול שלך. את מתארת שני מקרים בהם את מרגישה ש"לוקחים" לך את המקום המיוחד שלך, אם כבת זוג ואם כאחות וכאם. באופן טבעי את מגיבה לזה בכעס ובכאב. איני יודעת לייעץ לך מה הדרך הנכונה לנהוג מכיון שאיני מכירה אותך לעומק ואת סיפור חייך. אני מסכימה איתך שזה לא קל להסתובב עם הדברים האלה בבטן, ומאחלת לך למצוא את הדרך לשתף את הסביבה שלך בתחושותייך באופן שיהיה לך פורה ומיטיב.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נקודת מחשבה מלא מקצועית
אלמונית01/12/2012אינני פסיכולוגית או משהו בתחום.
בעניין עם האמא והגרושה, אני באמת לא יכולה לתרום, אבל לגבי זה שאחותך בחרה לקרוא לבתה על שם בתך, אולי דווקא את יכולה להתסכל על זה בגאווה, שאחותך כנראה לא רק שאוהבת את השם של בתך, היא כנראה גם מאוד אוהבת את בתך, שאם לא כן לא היתה רוצה לקרוא לבתה כמוה, ואת יכולה לתת בכך גם גאווה לבתך. זה באמת לא קל, כל אחת רוצה להמציא את העולם בעצמה, אבל מסתבר שאחותך דווקא אולי מסתכלת על דברים שאת עושה באופן חיובי, כמו למשל השם שבחרת לבתך, עד כדי כך שהיא רוצה להיות כמוך, אמא לילדה העונה על אותו השם.
לפני מספר שנים הסתבר לי שבת דודה של אמא שלי, בעלת אותו השם של אמי, קרואה על שמה של אמי, וזאת למרות שמספר השנים ביניהן הוא דיי קטן. כלומר, האישה הזאת סיפרה לי שאמא כל כך אהבה את אמי ואת שמה, שהחליטה לקרוא לבתה על שם אמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)