בקשה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשה לעצה
    אלמונית
    01/12/2012

שלום רב,

בחצי השני של שנות ה-40 המאוחרות לחיי. עברתי ילדות קשה מאוד שכללה גם פגיעה מינית בגיל פעוט, פרידה של הורים, והרבה השלכות שהיו קשורים אחד בשני לאורך כל הילדות, שפגעו גם בקשר המשפחתי. בילדותי הוצאתי מהמסגרת הרגילה לפנימייה, ללא הסכמת אבי, והדבר גרם לו לבושה גדולה כשהיחסים הקשים והבושה שלו כלפיי נמשכים עד היום. אמי היתה אישה חולה, ונפטרה כשהייתי בשנות ה-20 לחיי.
    ניסיתי כל חיי לשקם את עצמי וליישר קו עם בני גילי, כמו השלמת לימודים וכדומה, אך הדבר לא הסתייע לי והגעתי ללימודים ממש על סף גיל 40. בסיום הלימודים החלטתי לא לוותר על הרצון להורות, והתחלתי בטיפולי פוריות, ללא תמיכה ממשפחתי.
    במהלך רוב חיי הייתי בטיפולים פסיכולוגיים או של עו"ס, וכך גם לקראת הליך טיפולי הפוריות. היתה לי עו"ס שנתתי בה את כל אמוני, הקשר איתה היה בסה"כ נעים, אפילו אהבתי אותה מאוד, והרשתי לעצמי להביע את כל הרגשות הקשים שמלווים אותי עם כל פיקשוש ועם המסרים הכל-כך קשים מהסביבה. לצערי, לא הצלחתי גם למצוא עבודה בזמן הזה וגם להיות בטיפולי הפריה, ובסופו של דבר הגעתי לגיל של מספר חודשים לפני הגיל בו מפסיקים טיפולי הפריה בישראל (חוץ מתורמת ביצית). העו"ס במשך כל השנים שליוותה אותי, ניסתה בכוח לשכנע אותי ללכת לפסיכיאטר, אבל זה בדיוק מה שהחזיר אותי לילדות, ששמו עליי כותרת והתייחסו אליי ביחס כה מזלזל.
    בדיוק במועד הזה, כשעדיין הייתי בטיפולים האחרונים, היא החליטה לסיים את הטיפול, כי לדעתה היא לא יכולה לעזור לי, מבלי שאלך לפסיכיאטר. ניסיתי בעברי לקחת כדורים, ולא רק שהם לא עזרו, הם אפילו הריעו את המצב, ובכל מקרה אני לא מאמינה שכדורים יכולים לפתור מצב של חוסר במשפחה תומכת, חוסר עצום באי הבאת ילדים לעולם וכל מה שמתלווה לזה, ניתוק מהחברה בה רוב הקשרים נעשים עם ודרך הילדים. אני רואה את כל האנשים מסביבי שרוב האינטראקציות ביניהם לבין חבריהם קשורות בילדים. במצב אישי כזה בו נמצאים לבד, מתנתקים אט אט גם מהאינטארקציות עם החברים. עדיין לא ויתרתי לגמרי על העניין, למרות שמצבי הכלכלי מאוד מאוד קשה, ויש עדיין גם רופאים שכן מוכנים לעשות טיפולים, אבל אין לי כסף לשלם באופן פרטי עבור זה. ובכ"ז, אני לא יכולה לוותר על הצורך להרות וללדת. מרגישה אדם לא שלם.
    הפסקת הפגישות עם העו"ס גרמו לי לפחד יותר ויותר לתת אמון באנשים, ומצד שני נראה לי שטיפול הוא המקום הנכון להביע בו את כל הרגשות. לצערי, היא העבירה, ללא בקשה ממני וללא חתימה שלי על הסכם סודיות, את חוות דעתה עליי, והרווחה מסרבת היום לקבל אותי לטיפול. אני זקוקה כעת גם לטיפול נפשי וגם לעזרה מעשית, כמו למשל בחשיבה מחודשת לגבי שוק העבודה (יש לי תואר ראשון), חיזוק ביטחון עצמי ירוד שבמצב הזה רק הולך ויורד יותר, עזרה בבעיות כלכליות, ותמיכה ברעיון של הקמת משפחה חד הורית.
    האם יש להם זכות סרוב? ומה אני יכולה לעשות בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

אלמונית
    01/12/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו עליי?

אלמונית
    03/12/2012

מחכה עדיין לתשובה.

בינתיים ענו כאן להודעה שנשלחה אחריי.

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו עליי? - תגובה

אפרת בן שם
    04/12/2012

שלום לך אלמונית.
    עברת חיים מלאים ומורכבים ורוויים בקושי. נראה כי גם עברת טיפולים לא מעטים בחייך. את נשמעת כאדם עם חלומות ושאיפות, למרות המחסור בתמיכה שאת חווה בחייך ומיעוט המשאבים. הן הכלכליים והן המשאב הכ'כ חשוב של תמיכת המשפחה. למרות זאת את נלחמת ולא מוותרת. עשית תואר ראשון. ניסית להרות, והמשכת לנסות ולטפל בעצמך במיני אופנים. אני סבורה כי הרצון למצוא טיפול נובע מחלק אופטימי באישיות. חלק שקשור לתקווה שלא מוותר.
    את מדברת על יחסים עמוקים עם מטפלת ועל ועל אכזבה ממנה ותחושת נטישה. נראה כי למרות שחשת כי יש ביניכם יחסים חמים, תחושתה הייתה שהיא אינה יכולה לעזור לך אם תעמדי בסירובך לקבל תרופות. שידה קצרה מלהושיע. אינני רוצה להתעמק בה, רק לומר כי התחושה שאת ננטשת ומתאכזבת מהקרובים לך ביותר , נראה כי זו תחושה אותה את משחזרת בחייך. למרות זאת, אני רוצה לומר, שהעובדה שהמטפלת הציעה לך ליטול תרופות וחשה כה חסרת אונים עד כדי עזיבת הטיפול מעלה אצלי שאלה לגבייך. את אומרת שהתרופות מחזירות אותך לילדות ואייני יודעת מה הכוונה, אך אני יודעת שיש מצבים שנטילת תרופות מהווה הקלה אמיתית ומאוד חיונית. מלבד זאת, אם נטלת תרופות בילדותך, עבר זמן. את אדם בוגר, התרופות התקדמו וכך גם את וכדאי שתשאלי את עצמך, מדוע לסרב בתוקף.
    בקשר לטיפול ברווחה. המטפלת אינה רשאית למסור עלייך חווד ללא ויתור סודיות מצידך, הדבר אינו חוקי וגם ברווחה אין אפשרות להשתמש בחומר. למרות זאת, לא נראה לי סביר כי חווד של המטפלת עלייך ועל כך שסירבת ליטול תרופות תהווה שיקול בקבלתך או אי קבלתך לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה הבהרות נוספות

אלמונית
    04/12/2012

את הכדורים שהזכרתי ניסיתי בגיל בוגר לחלוטין.
    חוות הדעת שהיא העבירה עליי שהיא העבירה עליי ללא רשותי, היא זאת, כך על פי הנאמר לי, שעל פיה מסתמכים היום בדחייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו