מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצוב לי...איריס02/12/2012
לא יודעת למה החלטתי לכתוב שוב, אולי כי המחשב סובל הכל :) ובטח גם קצת אתם...
חלפו 3 שבועות בדיוק מאז פרידתי מהבחור (אחרי 5 שנים יחד אך ללא מגורים משותפים, כבר כתבתי באחד הפוסטים את המקרה לא מזמן), והתחושות כל הזמן מתעתעות..... יש רגעים של כעס עליו איך עזב ככה ברגע והתנתק לגמרי, בבת אחת יש הרבה מאוד רגעים שאני מלקה את עצמי שאולי אם הייתי מתנהגת כך וכך זה לא היה קורה, הרבה פעמים התייחסתי אליו כמובן מאליו, אם עצבן אותי יצאתי עליו חופשי, כי הוא ספג...... הוא לא התעמת כמעט אף פעם, אולי אם היה מתעמת איתי על דברים זה יכל להביא לכל מיני פתרונות, חשבתי שאם יהיה מישהו שיעזוב זה אני...... מסתבר ששום דבר אינו מובן מאליו, אבל שום דבר , זה כבר לימד אותי לקח, אם יש משהו שלמדתי מהמקרה זה השיעור הזה. יש רגעים של געגוע, ושל בכי, של זכרונות רק מהטוב שהיה בלבד, יש לפעמים שאני תוהה שאולי בעצם אלוהים רצה את טובתי ומכוון את הדברים מלמעלה כי היו התלבטויות בתקופה האחרונה והם כאילו נעלמים מעיני כרגע, ויש גם את הרגעים של המרה השחורה ומחשבה שאולי בחיים זה לא יקרה לי יותר שוב, שלא אהיה שוב בזוגיות טובה, לאור הגיל שמהווה גם הוא קושי אני מניחה בעניין הדייטים (43) , גם בגיל 38 זה היה קשה , אז מה יהיה עכשיו ?
ובא לי להוציא את כל האלבומים עם התמונות שלנו מכל הצימרים שהיינו יחד , מה שבמשך 5 שנים לא הרגשתי צורך לעשות, ולא, אני אומרת לעצמי שעדיף שאעשה זאת כשאהיה פחות ריגשית. פעם קראתי כתבה איך להתמודד עם פרידה, והיה כתוב שההחלמה אורכת כמחצית מאורך הקשר, וככל שהוא ארוך יותר זמן ההחלמה ארוך, אני מקווה שאני לא הולכת להרגיש זיפט שנתיים עכשיו....... :(
ואני איפה שהוא בתוכי גם יודעת שהזמן עושה את שלו, כי הרי חוויתי כבר פרידות ומסתבר שהחיים אח"כ בכ"ז ממשיכים בסדר..., אבל הפעם כאילו מן תחושה שטוב כמוהו כבר לא אמצא.......ואני לא יודעת, אולי זו רק תחושה, אולי זה ההבנה של הגיל הזה של מה חשוב בזוגיות ומה פחות, אבל אני כן מודעת כמה קשה למצוא בחור טוב , וכמה החיבור בין אנשים הוא קשה בעניין של זוגיות, וכן, אומרים שצריך להיות עסוקים כדי לשכוח ובלה בלה בלה...... אבל עדיין יש את הערב שאתה לבד, והלילה שאתה נזכר, וזה רגעים שאתה רק מתפלל, שאם להשאר לבד אז לפחות בלי התחושות של הגעגוע או הפספוס......
חברות אומרות, תמשיכי הלאה, די......שימי את זה מאחור, אבל אי אפשר ללחוץ על הכפתור ולהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.
ואיך אתם מתמודדים עם פרידה כשאתם יודעים שהיו דברים טובים שם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצוב לי... - תגובה
אפרת בן שם04/12/2012שלום איריס...
אני קוראת את הודעתך ומרגישה את העצב בו את שרוייה. את שלבי האבל והאובדן אותם את עוברת. שימי לב שהפצע עוד טרי לגמרי. אני לא שמעתי על כך שלוקח חצי מהזמן של הקשר להתמודד עם פרידה, וטוב שכך, יש תקופה מסויימת של אבל שהיא טבעית וחשובה ואת בהחלט נמצאת בתוכה, לאחר מכן, האבל הופך פאתולוגי... בוודאי אם נמשך שנתיים וחצי. לעניננו. הפרידה והאבל על היחסים שתמו נושאים בחובם תחושות רבות של כאב, געגוע, כעס ייאוש וכד. את כולם הבעת בהודעתך ואת כולם את חווה כעת בעצמה. את מודעת לכך שהזמן מרפא, עושה חשבון נפש הן על התנהגותך בתוך הקשר, מבקרת את עצמך אך גם אני שומעת כי יש בך חלק שתוהה, אולי אלוהים כיוון את דרכייך, אולי זה לא מתאים, ואולי את היית מי שאת בתוך הקשר והבחור הזה, כמה נפלא שלא היה, לא יכל לקבל את כל החבילה שהיא את. הגיל, כמובן, גם נושף בעורפך אך כולי תיקווה שגם יודע לומר לך, איריס, זאת את, עם הטוב ועם הרע, עם הרך ועם הקשה...וכנראה שאת החבילה הזו בשלמותה הבחור הזה, מקסים ונהדר ככל שיהיה לא הצליח "לאכול". וכנראה שאם יחסיכם היו ממשיכים, את היית נאלצת להביא את עצמך בחלקיות לתוך הקשר הזה, מה שהיה יוצר לאורך זמן תסכול והחמצה.
כן. היו צימרים, היו ימים יפים, אך היה גם את חוסר היכולת שלו להתעמת איתך, לעמוד מולך, וכנראה היו עוד חלקים בך שלא זכו למענה.
את צודקת שאת אומרת שבגיל כזה כבר יותר יודעים מה רוצים מזוגיות ואני חושבת שהדבר נובע מהבנה פנימית של מי שאת ומה את באופן ספציפי צריכה מזוגיות.
איריס, אני מציעה לך ללכת לטיפול, לעבד את האבל מהבחור ולאחר מכן לבחון עם עצמך בהתייחס למי את, מה את מחפשת. מאחלת לך אהבה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
איריס04/12/2012המון תודה על תשובתך, מעריכה את ההשקעה בתשובה !
את יודעת, רציתי לומר משהו בעניין "פסיכולוגים", הייתי בעבר בטיפול, הרגשתי שזה עשה לי רע, שכל פעם לפני הפגישה אני צריכה לאלץ את עצמי כדי לגרור את עצמי לשעה הזו שלא בהכרח עשתה לי טוב, והרבה פעמים אני יודעת שזו גם כימיה בין פסיכולוג למטופל, כי אם הפסיכולוג קצת אנטיפט ממש לא יעזור מה תביא איתך לטיפול, אתה תרגיש חרא !!! את יודעת מה אני באמת חושבת ? שאף פסיכולוג לא יכול באמת לעזור, כי אף אחד לא יכול להכנס לתוך נפשו של האדם האחר "הסובל" וכל פסיכולוג יש לו את האישיות שלו, והדעות שלו שנובעות בעצם מאישיותו ועל מה שהוא בעצמו גדל, אם היו לפסיכולוגים תשובות חד משמעיות, כגון במקרה כזה צריך להיות, א, ב, ג אולי זה היה מדרבן ללכת ולקבל תשובות, אבל מכיוון שלכל פסיכולוג יש את נפשו שלו וגישותיו שלו זה עלול לא להוביל אותך בהכרח לתשובה ולדרך שצריכה להיות נכונה לך.
אחרי שחוויתי קצת פסיכולוגים (אם כי מודה שלא הייתי תקופות ארוכות, כי מהר מאוד הבנתי את הרעיון) המסקנה שלי היא שנראה לי שרק הלב באמת יודע מה נכון לו, ומי שיש לו קצת אינטיליגנציה , אינטואיציה ורגש, אולי יכול לעזור לעצמו, ושלא תביני לא נכון אני חלילה, חלילה לא מזלזלת במקצוע שלכם, ממש לא, אני חושבת שיש אנשים שפסיכולוג בהחלט עושה להם סדר בחיים ופותח להם ערוצי מחשבה אחרים ואני לא שוללת אולי שבעתיד לא אלך אף פעם, אך אני כן מתייעצת בפורום של פסיכולוגיה כי כן מסקרן אותי מה חושבים, את יודעת שלגבי המקרה שלי שפרסמתי בכמ פורומים של פסיכולוגיה (אני לא יודעת אם קראת אותו בהודעה הקודמת בעניין הבחור) היו דעות שונות לגמרי מכמה פסיכולוגים ומדובר על אותו מקרה ?, אז מה תגידי על זה ??? אז לומר לך את האמת ? הבנתי שאין אמת אחת בדרכי ההחלטות שבחיים, וממש לא מעודד אותי לשים 400 ש"ח על שעה :) , אני מאמינה בתחושות הלב הרבה פעמים שהם אלו שמכוונות את הדרך לפחות בנושא של זוגיות....... אולי אני טועה והרבה יחשבו שאני טועה, אבל אני חושבת שזו המסקנה שאני הגעתי אליה.
תודה לך שוב, ואשמח אם תגיבי גם להודעתי זו ואשמח לחשוב מה את אומרת בקשר לזה מתוך ראייה של פסיכולוג,בתקווה שתגובתי שלא תעצבן אותך :), יום מקסים, איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)