מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העברהתלתן04/12/2012
אני ובעלי נמצאים בטיפול אצל פסיכולוג התפתחותי (הדרכה הורית בקשר להתנגויות של בננו).
במהלך הטיפול, די נחשפתי בדברים שמעולם לא אמרתי קודם (אולי אפילו לא לבעלי...). בהדרגה התחלתי להרגיש שהמטפל חשוב לי, סוג של התאהבות, רצון שהוא יאהב אותי גם, המון חלומות בהקיץ עליו וכו'. ממש כמו ילדה בת 16... בפעמים האחרונות אני חשה שהוא מרגיש כלפיי נבוך, הוא די נמנע מלפנות אליי וכמעט אך ורק אל בעלי, ומאידך אני גם חשה שהוא נמשך אליי.
קראתי הרבה על העברה, ואשמח לשמוע ממך מה כדאי לעשות - האם ללכת אליו לפגישה לבד, ללא בעלי, ולדבר איתו על הנושא?
או שעדיף להתגבר על כך בעצמי בלי לערב אותו ברגשות שלי, שעשויים לסבך את העניינים?
אציין שהטיפול מאד עוזר לנו, גם לזוגיות שלנו ולפתיחות ולאהבה שלי כלפי בעלי (כמה שזה נשמע אולי מוזר...)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012נראה כי אכן פיתחת רגשות העברה אל המטפל.
מטרת הפגישות הינן הדרכה הורית על בנכם ונראה כי ההדרכה ההורית ממלאת את יעדה. הדרכה הורית, אף שהיא אנטמימית וקרובה איננה טיפול, ומטרותיה אחרות. כשמה כן היא, הדרכה המכוונת להורות טובה יותר עבור בנכם. אולם למרות זאת, הסיטואציה יכולה להזמין רגשות עצמתיים של העברה ארוטית (ראי הסבר לעיל). אם את יכולה לעבד את תחושותייך בטיפול אישי משלך, כך ייטב. במידה ותחושותייך יחלו לפגוע בהדרכה, מה שלא קורה לפי דברייך, עלייך לשקול שיתוף המטפל בתחושותייך וחשיבה משותפת על המשך דרככם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)