פרצי אושר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרצי אושר?
    עידו
    04/12/2012

בן 16.
    כבר חצי שנה-שנה יש לי לפעמים רגעים של פרצי אושר שקורים מסתם איזו שטות(לדוגמא: נזכרתי באותו רגע שהיום יוצא פרק של סדרה שאני ממש אוהב).
    ברגע אחד אני הופך לבנאדם המאושר ביותר שיש ואני מרגיש שאני פשוט רוצה לחבק את הבנאדם הראשון שאני רואה.
    אבל ברגע שאני מתחיל לשחק עם ההרגשה ולנסות לנתח אותה זה נעלם במהירות, כל זה נמשך לכמה שניות בודדות ובפעמים נדירות גם חצי דקה.
    אני רוצה לציין שהשנה האחרונה לא הייתה קלה(אח קרוב התגייס לקרבי, לי גילו מחלה כרונית)ככה שבשבועות האחרונים הייתי בדיכאון ארוך מאוד.
    באותה מידה כבר הרבה מאוד שנים אני מתמודד עם פרצי כעס שגם קורים משטויות כמו הערה עוקצנית.
    האם התופעה מוכרת לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרצי אושר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרצי אושר? - תגובה

ענבל מילר היללי
    05/12/2012

שלום עידו,
    אתה מתאר כל מיני תנודות במצבים רגשיים, תנועה בין אושר עילאי לדיכאון מתמשך, להתפרצות כעס וחוזר חלילה. נשמע שהתנועה המהירה הזו מבלבלת אותך ומעוררת שאלות הקשורות לאופן שבו אתה רואה את עצמך. היית רוצה להחזיק עוד קצת את רגעי האושר, אבל הם נעלמים. מצד שני, הדיכאון מרגיש לך ממושך, והכעס נראה לא מתאים ולא פורפורציוני. אני חושבת שבגילך, עוצמות מהסוג שאתה חווה הן לא בלתי רגילות. ויחד עם זה, יכול להיות שגם בלי קשר לגיל שאתה נמצא בו, אתה מתבגר קצת סוער מהרגיל. הכל שאלה של כמה הדבר מפריע לך בחיי היומיום. כלומר, כמה התנודות האלו מטלטלות אותך, עד כדי שקשה כבר לתפקד כמו שצריך בכל מיני תחומים. למשל, בתחום החברתי או בתחום הלימודי. אם אתה מרגיש שקשה לך בתחומיםהאלו בגלל אותן תנודות, או שמצב הרוח שלך ירוד לאורך זמן, שווה לשתף מישהו מבוגר שאתה סומך עליו, שיוכל לכוון אותך ולסייע לך, למשל, יועצת ב״ס או את אחד ההורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו