חרדה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    עידן
    05/12/2012

שלום,
    אני בן 25, בריא. נמצא בתקופה לא זוהרת בחיי.
    גילו בחצי שנה האחרונה שאבא שלי חולה סרטן וזה גומר אותי. הקשר הזוגי שלי לא טוב, הרבה ריבים. מרגיש די חסר אונים כרגע.
    יש לי תקופה (אפילו כמה שנים) שאני מרגיש סוג של פחד או רתיעה ליד אנשים "גדולים"
    בין אם זה גברים גבוהים או אגרסיבים, בחורות יפות עם ביטחון גם קשה לי להיות לידן.
    זה מלווה אותי ברגע שאני מגיע לסיטואציות כאלה בדפיקות לב ממש חזקות וחוסר נוחות לידם.
    לא יודע למה זה קורה, וזה משגע אותי. מרגיש נחות למרות שהביטחון העצמי שלי מעל הממוצע לדעתי.

אשמח לשמוע על אפשרויות שבגינן זה קורה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית - תגובה

אפרת בן שם
    10/12/2012

שלום עידן.
    לגבי התחושה העכשווית, ציינת הרבה סטרוסורים המקשים על חייך. המצב של אביך, היחסים הרעועים עם בת הזוג, מה שגורם לך לחוש חסר אונים ודואג מאוד. אני מנסה להבין את מה שאמרת בכך שזה "גומר אותך" האם חרדה עזה? האם דיכאון? איך זה משפיע על חייך ועל יכולת ההתמודדות שלך עם הקשיים בחייך? שאלות אלו עלייך לשאול את עצמך.
    בנוסף, אתה מתאר חרדה המלווה אותך במשך שנים שנראה כי נובעת מתחושה של חוסר בטחון עצמי ותחושות של נחיתות מול אנשים אותם אתה מכנה "גדולים". אז אתה מתאר סמפטומים מוכרים פיזיולוגים של חרדה וחוסר נוחות. אתה אומר שלדעתך הבטחון העצמי שלך מעל הממוצע ושואל מדוע זה קורה, כלומר ישנן סיבות שאינן מודעות לך ואולי היית רוצה לבדוק חלקים אלו. בדיקה כזן נכונה להעשות בתוך קשר טיפולי. בנוסף, ייתכן ונסיבות חייך בהווה גורמות להגנותייך להחלש ואז החרדה שלך עולה ומין הסתם אתה חש מעורער יותר, חלש יותר ומכאן, יורד הערך העצמי שלך אותו אתה תופס בד"כ כגבוהה.
    גם אם זה המצב, ותחושותייך מתעצמים עקב נסיבות חייך, ייקל עלייך שתעבד את תחושותייך בטיפול שבהמשך יוכל גם להקל על הסימפטומים החרדתיים שאתה חווה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו