פתיחות יתר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פתיחות יתר
    האופטימי
    05/12/2012

זה מכמה שנים, אני חש גם בתוך זוגיות שהיתה לי ופעם אחת גם בתוך היכרויות מעמיקה עם מישהו שהכרתי בעבר באופן שטחי יותר, שכאשר מעמיקים את הקשר ואני מתחיל להיפתח יותר,כנראה בגלל שאני מסונוור מכמות גדולה של מחמאות לתקופה קצרה יחסית אני מתחיל לספר דברים יותר מדי אישיים בשביל תקופת היכרות קצרה,ואחר כך אני מתחיל להצטער על זה , כי בתוך הזוגיות הקודמת שלי למשל, הרגשתי אחר כך "ערום" במובן המטפורי וחלק מן הדברים שסיפרתי פגעו באיך שבת הזוג שלי התייחסה אלי, וכמה שאני מנסה למזער את הפתיחות הזו,אני מרגיש שאני עושה את אותם טעויות מחדש, השאלה איך מטפלים בדברים האלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתיחות יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתיחות יתר - תגובה

ענבל מילר היללי
    10/12/2012

שלום,
    אתה מתאר תחושה הקשורה ביכולת שלך לתת אמון ולבטוח. אתה מרגיש התלהבות, כמעט כמו של ילד, כשאתה מתחיל קשר חדש, מתמסר מהר. מידיי. אחר כך אתה מרגיש שלא שמרת על עצמך מספיק, הפגיעה ותחושת החשיפה המוגזמת לא מאחרות לבוא.
    אני תוהה האם צריך לטפל בפתיחות המוגזמת או דווקא בתחושת הפגיעה שבאה אחרי. אני מבינה שמה שאתה היית רוצה זה להצליח להיות יותר מאופק, בשליטה, אבל אני דווקא חושבת שיש משהו מאוד כן ואמיתי ביכולת שלך להביא את עצמך כפי שאתה מביא את עצמך בתחילת קשר. אולי צריך רק לחשוב על זה, אולי לעדן את זה, לבדוק, אבל לא הייתי ממהרת להחליף את זה בגרסה סגורה ושמורה.
    בכל מקרה, מעניין לחשוב על כל הדבר הזה, ולבדוק מה היחסים שיש לך בכלל עם נושא האמון, עם בנות זוג בפרט. אם חשוב לך, תשקול לפנות לטיפול בעניין הזה. שם יהיה מקום טוב לבדוק את הסוגיות האלו ולהגיע למקום יותר נוח ובטוח עבורך, אבל מבלי לוותר על הכמיהה לקשר וההתלהבות שבאה עם זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו