משיכה בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משיכה בטיפול
    ליאת
    05/12/2012

אם אני נמשכת לפסיכולוג שלי,האם עליי לשתף אותו בכך?
    אני מרגישה לפעמים שהייתי רוצה שהוא יגע בי,ובפנטזיות שלי קורים דברים 'מעבר',אבל ברור לי שזה לא יתכן והדבר לא מפריע לי ביום יום,או שבטיפול עצמו.

האם אני צריכה לספר לו על זה? או שאין צורך?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משיכה בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משיכה בטיפול - תגובה

אפרת בן שם
    10/12/2012

מה שאת חווה הינו דבר טבעי מאוד המתרחש בתוך טיפול ונקרא "העברה ארוטית". (או Transference Love , מונח אותו טבע זיגמונד פרוייד) שמשמעותו שהתחושות העצמתיות של ההתאהבות המתרחשות במהלך הטיפול, מקורן בסיטואציה הטיפולית הטומנת בחובה העברה של רגשות ראשוניים לעבר המטפל ולאו דווקא התכונותיו המושכות של המטפל כאדם. מעבר לכך, האנטימיות הנוצרת בשעה הטיפולית, מעלה פעמים רבות גם חלקים מיניים שהם חלק מהדחפים האנושיים הבסיסיים ביותר ועל כן, חשוב שיעלו בשעה הטיפולית. החשיבות הינה בכך שהמיניות שעולה הינה פאן נוסף בתוכך שמבקש לצאת בתוך השעה הטיפולית והזדמנות עבורך ללמוד עוד על עצמך דרך הטיפול ואולי להשתחרר מעוד כבלים או מעצורים שייש בחייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו