מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר גיל 18.חשיבה06/12/2012
שלום,שמי לירון.מיזה חודשיים שאני נמצא במשבר.אין חשק למחשב,אין חשק לעשייה,אין חשק לכלום.
מילד שלא היה חסר לו כלום,מתאמן,עובד,פעיל חברתית,יוצא,הפכתי לבן אדם דיכאוני שהספקתי לקבל 2 הבחנות פסיכאטריות של OCD+חוסר שקט פנימי(חרדה).
הכדורים שאני מקבל לא מוגדרים כעוזרים במיווחד,כי היה לי עד לפני כמה ימים שבוע שלם שאני רק פעיל ולא מתקרב למיטה ביום ועם שקט פנימי ובלי התסמינים של OCD,ואחרי זה התחלתי עוד פעםם להיכנס לזה בהדרגה.
המצב לא טוב בכלל,אני נמצא בחוסר סדר של המחשבות,לא מוצא נחמה בשום מקום אפילו במיטה לא,מרגיש שאני מתפקד בצורה כפייתית מהמחשבות,חסר שקט פנימי.
זה התחיל מהרבה תלונות במישור הפסיכולוגי מצידי,שאלוהים יודע למה המצב החברתי והרגשי שלי הידרדר כל הזמן ואני הפכתי למתלונן ומחפש וחרד.
עם החברים יצאתי פעמיים בחודשיים האלה וגם שם הייתי קפוא וחסר חשק.
אני מנהל עם עצמי מאבק לא לעשות "אקטים טורדניים" למניהם כשאני עם אנשים וכשאני לא מרגיש טוב.
כשאני מרגיש טוב יש לי חשק ושקט פנימי לשחק במחשב ,אני משחק במשחקי רשת וככה אני מנהל אינטרקציה עם אנשים ומדבר,אבל אני אף פעם לא מצליח לשמור על זה ואני שואל את עצמי עם הפתרון הוא לדחוף את עצמי כל הזמן קדימה,
להתחיל להירשם לחדר כושר להתקשר בכוח לחברים,לא לוותר לעצמי.
הייתי שמח להחבנה,וד"א הייתי אצל פסיכולוגית והרושם הוא ממש רע,פעמיים הייתי והיא רק אמרה לי שאני במשבר וסירבה לתת הבחנה ,וגם עם היא הבינה את הבעיה שלי לא הרגשתי שהיא באמת מכילה את המחשבות והרגשות שלי.
ובעברי הייתי טיפול פסיכולוגי (וכאן אני מדבר על תחילת ההידרדרות)במצבי הרגשי והחברתי,שבהם אובחנתי ע"י דימוי עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה.
מה אתן מציעות?בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גיל 18. - תגובה
ענבל מילר היללי09/12/2012שלום לך,
אני שומעת בדבריך שיש לא מעט דברים שאתה מתמודד איתם -חוסר שקט, חרדה, קושי בתפקוד ותנודות במצב הרוח. אני מבינה שיש פסיכיאטר שמלווה אותך, והוא זה שעליך להפנות אליו את הרשמים שלך בדבר השפעת התרופות. בהחלט יכול להיות שיש מקום לעשות שינוי בטיפול התרופתי.
ולגבי הטיפול הפסיכולוגי, חבל שבשני הניסיונות שהיו לא יצאת עם תחושה טובה. יכול להיות שלא פשוט עבורך לתת אמון במטפל או במטפלת. ואולי בכלל לא פשוט עבורך לתת אמון באנשים. אבל זו לא סיבה לוותר, אלא דווקא להישאר. התמדה יעילה בחלק גדול מהמקרים, והיא בסופו של דבר עשויה להשתלם. מציעה לך בחום לנסות שוב לפנות לטיפול. הדברים שפרשת כאן נשמעים מידי מורכבים כדי להציע לך משהו מעבר לכך בפורום הזה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר גיל 18. - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012שלום לירון.
כפי שהוצע לך בעבר, גם כעת, אני מציעה לך לחפש טיפול מכיל ומלווה, בו תוכל לשתף בקשייך ולקבל הכוונה והחזקה לצליחת המשבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)