לא מעניינת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מעניינת
    נעם
    19/12/2012

השנה החלפתי תחום לימוד ואני מאוד שמחה על השינוי הזה
    הלימודים מעניינים וגם אם דורשים ממני עבודה מעבר הם לא "חונקים אותי"
    אבל לא מרגיש לי שזה דבר גדול או מרכזי בחיי, אני הולכת לקורסים, אבל חוץ מזה
    זה לא תופס הרבה מעולמי.והמצב החברתי עם אנשים מהלימודים לאט לאט מרגיש לי יותר טוב...
    והבעיה היא בימים כמו היום שאני דוחה דברים לימודיים, ואין כח או חשק לחברים גם אם אני בבית, באזור אחר בארץ, וכבר קראתי ועסקתי בספורט, אני מוצאת את עצמי חסרת מעש
    כשיש לי יום שלם לרשות עצמי, אני לא מוצאת תוכן.
    רואה קצת טלוויזיה, אולי רואה סרט טוב או תוכנית אבל מעבר לזה זה כבר משעמם.
    ובאה לכאן לקרוא כתבות ופורומים, אבל חוץ מזה יכולה להרגיש ששעות שלמות מתבזבזות לי....

בשנה שעברה התנדבתי וזה נתן לי תוכן לשעות אח"צ ערב פעם בשבוע, אבל השנה אני לא יכולה, כנ"ל לגבי עבודה משמעותית בעיקר עם ילדים, וגם ללכת לקורס או משהו בשעות הערב מרגיש שאין את האפשרות כי אני לא יודעת מתי אני במרכז ומתי באזור אחר.
    מרגיש שחוץ מהלימודים שמסיבה לא ברורה לא ממלאים את הזמן שלי מעבר לשעות באוניברסיטה עצמה, אין לי באמת תוכן ואני משתעממת.

זו אולי גם סיבה לכך שטוב לי שיש לי בן זוג שאחרי שכל השבוע יש לי מעט זמן פנוי בו אני יודעת איך לנצל- ספורט/ספרים, אז אני איתו ובזמנים שלא אני יודעת בדיוק מה ברצוני לעשות...
    והמצב כמו היום שפשוט שעות בלי מעש...

אציין שמעניין אותי ספרי פסיכולוגיה וכו' אבל במקביל ללימודים קשה להתרכז... או לפחות מרגיש ככה, אני נהנת לבשל אבל בעיקר במקום הלימודים, וזה עיסוק נחמד, אבל בבית הוריי מרגיש לי פחות מתאים.
    יש לי גיטרה שהתחלתי מעט להתאמן, אבל שוב כשיש שעות פנויות זה מרגיש טיפה בים....

אני לא רוצה להרגיש תלויה בחבר/ או חברים כדי להעסיק את עצמי, שאם הם לא יכולים רוצים אני ארגיש אבודה...

גם בשעות היום למרות שאעדיף לצאת החוצה בעיקר לעשות ספורט בחוץ, או כמובן אידאלי יותר להיות עם חברים או החבר, במצבים שאני לבד שלא ארגיש אבודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מעניינת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מעניינת - תגובה

אפרת בן שם
    22/12/2012

שלום נעם.
    את נשמעת לי כבחורה רבת פעילויות... לימודים חברים בן זוג בישול גיטרה... אבל החוויה הפנימית שלך הינה שאם לרגע תעצרי ותהיי עם עצמך, תשאבי לריק של שעמום שאין בו דבר. את אולי מסיקה מכך שאת בחורה משעממת מכיוון שכשאת לבד עם עצמך את חשה חוסר עניין וחוסר תוכן שיכול לנבוע רק מהיותך את. היכולת להיות לבד, הינה יכולת בסיסית וחיונית הנבנית עוד בראשית החיים וקשורה לטמפרמנט של האדם ולקשר שלו עם גורמים משמעותיים בחיייו. הלבד שלך נראה כמאיים וחסר תוכן מכייון שאולי במצבים כאלו, את עומדת מול עצמך ומול חלקים שאינם פשוטים לך בעצמך ללא כל גורם מסיח שאפשר "לברוח " אליו.
    אני חושבת שמה שאת מתארת אינו חריג, ז"א, הרבה אנשים חשים שבהיותם לבד הם חסרי מעש ואולי אפילו משועמים. מה שבעייתי אצלך הינה תחושת האבדון שאת מתארת ואולי אף החרדה מהמקום הזה.
    העצה היחידה שאוכל לעוץ לך הינה לאו דווקא למלא את הריק, אלה לבדוק אותו, רצוי בטיפול, לנסות להבין את הקושי שנובע מהיותך לבד, את תחושת החידלון וחוסר הערך העצמי שהלבד שלך נוגע בו. אני חשה כי בדיקה כזו עשוייה להביא אותך לגעת בחלקים עמוקים שלך בעצמך ולשחרר אותך מהבהלה של היותך עם עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו