מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת מאהבה...שלום רב25/12/2012
שלום לכן,
אני בת 40, גרושה ואם לילדים. לאחרונה קרה לי דבר מוזר והתעוררו בי רגשות שאינני מצליחה להשתחרר מהם.
אני משתתפת כיום בקבוצת למידה מקצועית של עובדים כמוני. באחד ממפגשי הקבוצה, העלה אחד העובדים נושא מקצועי שעורר בי עניין, ועל כן פניתי אליו בבקשה שישלח לי חומר בנושא. הוא הסכים מייד, גילה עניין בסיבה להתעניינותי (סיפרתי לו והתפתחה בינינו שיחה..) ואף הציע עזרתו בהמשך.. במפגש האחרון, הרגשתי שהוא מתקרב אלי: הוא בחר להתיישב לצידי, רכן לעברי ולחש לי משהו באוזן, החל לדבר בעדינות על דברים אישיים יותר, ואף על כך ש"זוגיות זה נושא מרתק ומורכב..." כביכול מגשש לפתח שיחה..(או לא?) כביכול בהקשר של הנושא המדובר בקבוצת הלמידה שלנו (או לא?). משהו בגישה ובאופן ההתייחסות שלו לנושאים המדוברים, ואליי, ביכולתו האינטלקטואלית וברגישות שלו כנראה כבש אותי, ואני מרגישה שאני מתאהבת. נמשכת אליו רגשית ופיזית (הוא גם נראה לא רע..)
הוא לא יוצא לי מהראש, וברור לי שזו התאהבות באיזו פנטזיה שאני יוצרת לעצמי ולא בהכרח במשהו מציאותי, כי מה שכבש אותי זה בעיקר הגישה החמה והנעימה שלו. אין לי מושג מה מצבו המשפחתי ומהן כוונותיו, ואולי זה לא רלוונטי כלל, כי מה שקורה פה זה רק בראש שלי.
שנת הלימודים הארוכה עוד לפנינו, ואני חוששת שעקב הסערה המתחוללת בי אני לא אתפקד: לא אהיה מרוכזת, לא אוכל להביא את עצמי ואת מה שיש לי לתת לקבוצה, כי אני עסוקה בפנטזיה שלי כשהוא נוכח איתי בקבוצה קטנה של אנשים..
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. בבקשה עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת מאהבה... - תגובה
ענת דינור27/12/2012שלום לך
נשמע שמשהו בגבר הזה מעורר בך כמיהה והזדקקות, ושאת מפחדת להרגיש רגשות מסוג זה. איני יודעת מה הסיפור האישי שלך ומדוע את חוששת לרצות גבר. אני מניחה שיש סיבות עמוקות לפחד שלך מפני אכזבה וחוסר מימוש. ובכל זאת, זה שאת מרשה לצמך להרגיש רגשות כאלה זה כשלעצמו לא דבר רע בכלל, ומעיד על אומץ ועל נכונות להיפתח. נשמע שאת פונה לפורום בשאלה כיצד לשמור על עצמך מפני פגיעה אפשרית. איני יכולה במסגרת הפורום לדעת מה הדרך הנכונה עבורך, אך מאחלת לך למצוא את העמדה המתאימה מולו, אם בניסיון להתקרב אליו יותר או דווקא בהתרחקות.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מאוהבת...
שלום רב12/03/2013שלום לכן, ותודה על תגובתך ענת..
זו שוב אני, ושוב כותבת, במרחק כחודשיים וחצי מאז..
אני אתייחס לדברים שהארת בפניי: האיכויות שבו אכן מעוררות כמיהה. מזה זמן אני מנסה לבחון את הדברים ביני לבין עצמי, בהחלט פניתי לפורום כי אני חוששת מפגיעה אפשרית: חוששת שהפחד מרגשות אלו הוא למעשה חשש מאכזבה, להרגיש מטופשת מולו, מלהרוס לעצמי את הלימודים כשאני ממוקדת בדברים אחרים שיושבים לימיני... אני בהחלט לא "מתאהבת סדרתית", ולא רוצה לבזבז אנרגיות לחינם, מאידך, אני כבר מעל לחודשיים משקיעה המון אנרגיות בסרט הלא-פתור הזה שאני חיה בו!
דרך אגב- הוא גרוש, את זה פלט החבר שלו . והוא-עדיין צמוד אליי (או שאני נצמדת אליו?) ואני לא מצליחה להתנתק. כאילו הישיבה הפיזית בסדנא רחוק ממנו זה לא מרגיש אותו הדבר...אתמול בסדנא הוא אמר משהו בכעס, אבל הדברים שלו נגעו לליבי ורק רציתי לחבק ולהרגיע אותו במילים...אבל כמובן שנשארתי קפואה במקומי ושתקתי.. כן, יש שם ריגוש, ואני לא מצליחה לזוז משם ולהתנתק, ונשארת רק עם הפנטזיות המטופשות שלי עליו..מרגישה כמו בת טיפשעשרה! אוייי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)