מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נקודת מפנה שליליתקשת28/12/2012
אני נושקת לגיל 40 , נשואה מזה 10 שנים ואם לשני ילדים, ילדה בת 4 ו-10 חודשים וילד בן שנה 4 חודשים. מזה כ-4 שנים המשפחה שלנו נמצאת בחו"ל בשליחות , לפני כ-4 חודשים עברנו ממדינה טרופית למדינה קרה בה אנחנו אמורים להיות עוד שנתיים.
תפקידו של בן זוגי קשור בבטחון ולכן הוא עובד שעות מרובות , גם מתוקף התפקיד ובעיקר בגלל אישיותו הוא "מורעל" מסירות גבוה ונאמנות למקום עבודה בצורה טוטאלית וללא פשרות. יוצא שהוא שם את מקום העבודה בראש סדר העדיפויות שלו. כנראה הסיפור הזה גנטי גם אביו היה כזה (איש צבא לשעבר) . כשהיינו זוג צעיר נושא שעות העבודה המרובות והעדרויות לא הפריע לי כלל, לאחר שנולדה בתנו הראשונה (הוא לא נכח בלידה הגיע שבועיים לאחר מכן מחו"ל) המשכתי לנהל את משפחתנו המצומצמת ללא קושי ובאהבה , גם כשהיה בבית הוא נוטל חלק קטן בגידול הילדה ולא מתמסר כמו לעבודה שלו, כשמלאו לבתנו שנה יצאנו לשליחות למדינה שניתן להנאות בה בכל המובנים, לאחר שנתיים נולד בננו ומיד אחרי הלידה התחלתי לחוש כי השעות המרובות יוצרות נטל כבד עבורי , למרות שיש לי עוזרת אני לא מתבלבת ויודעת כי תפקיד של הורה אף עוזרת לא יכולה להחליף, לסיכום היום עם המעבר למדינה אחרת , הבת הבכורה עוברת משבר רגשי בגלל השינויים, אני חשה מותשת מהתמודדות המרובה על כתפיי, גם שיחות גלויות בנושא לא שינו מאום, אני אוהבת את בן זוגי מאוד אך לא יכולה להמשיך את חיי כשהוא נמצא רק ברקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת מפנה שלילית - תגובה
אפרת בן שם31/12/2012שלום לך קשת..
אני קוראת מתוך הודעתך את הקושי שעל כתפייך שהולך ומתעצם עם השנים. אני בוחרת להתייחס לכותרת הודעתך שבה ציינת "נקודת מפנה", כאילו עד עכשיו יכולת "לסחוב" וכאת, אולי בשל המצאותך במדינה פחות קלה אקלימית, אולי בשל הקושי של ביתך ואולי , אפילו בעיקר, בשל העומס המצטבר שעל כתפייך, את חשה שזוהי נקודת מפנה עבורך. לא עוד להכיל , להבין ולתמוך בלבד, אלה להקשיב לקושי שלך, ולהגיד שאינך יכולה עוד להמשיך כך.
את מתארת אהבה לבן זוגך, כמו גם הכרות והבנה שזהו האדם שעימו התחתנת, "מורעל" עבודה וכך היה גם אביו. ז"א, את מבינה שהמצב הנוכחי, גם אם יישתנה מעט בעקבות שיח בינכם, הוא המצב עימו את צריכה להתמודד.
הייתי מפנה להתבונן בתוך עצמך, מהי נקודת המפנה עבורך. מה קורה לך כעת שאת נושקת לגיל ה40, ומתבוננת על חייך כפי שבנית אותם בעשר השנים האחרונות ואומרת... לא עוד. האם את בעצמך מתמלאת מעבר לילדייך ומשפחתך? מה מקורות הכח שלך? מה מקורות העניין, מה היא הבנייה עבורך מתוך עצמך ובתוך עצמך.
אני מוצאת שהגיל אליו את נושקת הינו גיל של התבוננות. האנרגיות של הריון והולדה, אולי מאחורייך וכעת, אולי טמונה השאלה...מה איתך? מתי תלדי את, את מי שהינך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)