מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזעת יתר..רותם28/12/2012
שלום,בת 17.
תמיד הייתי ילדה ביישנית יחסית אך בעלת חברים וללא חרדה ולא נמנעת מסיטואציות חברתיות.
מלפני 3 שנים עברתי טראומה שגרמה לי להסתגר בבית וכתוצאה מכך נהייתה לי חרדה חברתית, אך עד מלפני 7 חודשים בערך לא עברתי התקף חרדה.רק הייתי נמנעת מסיטואציות חברתיות.
כאשר הייתי בסיטואציה כלשהי בחופש הגדול נכנסתי להתקף חרדה פעם ראשונה בחיי, הזעה מוגברת,יובש בפה,דפיקות לב,סחרחורת.
ממש הזעתי בכל הגוף, מאז אני בטיפול פסיכולוגי. לא קוגניטיבי התנהגותי.טיפול של שיחות.
לפני זה אף פעם לא הייתה לי בעיה של הזעת יתר.. רק במבחני בגרות למשל שממש נלחצתי. אך עכשיו בערך מאוגוסט אני כל פעם מזיעה שאני בחוץ. וזה מוזר לי,כי פעם הייתה לי הזעה מוגברת רק במצבים ממש מלחיצים, ממה זה יכול לנבוע? מטראומה מההתקף חרדה שעברתי?
והקטע הוא,שנהייתה לי מין אובססיה כזאת. גם אני בבית ואני לא מזיעה בבית,אם נגיד מישהו מהמשפחה יקח לי את היד אני פשוט אתחיל להזיע.כל פעם שתהיה סיטואציה של מגע בידיים, וזה ממש ממש מציק לי. כאילו זה ישמע אפילו משוגע אבל אם אני נגיד אקח לעצמי את היד שלי ואשלב אותה בשנייה אני אתחיל להזיע בידיים .זה לא היה לי בעבר,וזה פשוט הופך את חיי לסיוט! אני נכנסת לחרדה מההזעה גם, שמישהו יבחין.ואז אני מזיעה בכל הגוף. סובלת גם מהזעה בבית השחי וברגליים, אבל אני מרגישה שהכל קשור לידיים. אני מרגישה שהסיבה היחידה שאני מזיעה-זה מחשבות.מחשבות שלא מרפות, אם אני לא חושבת או שאף אחד לא נוגע לי בידיים אני לא מזיעה. אבל המחשבות משתלטות עליי אני חושבת על זה כל הזמן בזמן האחרון. זה קשור לחרדה חברתית או למשהו אחר? כדורים פסיכיאטריים יכולים לעזור ? בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר.. - תגובה
אפרת בן שם31/12/2012היי רותם.
קודם כל, מצויין שאת מלווה בטיפול ואני מקווה שהנושא מדובר בטיפול. את מתארת מצב שבשפה של החרדה קרוי "הפחד מפחד". את מפחדת שתזיעי, וכל מגע בידיים הגורם לך לחרדה שאולי תזיעי, מגביר את החרדה ואז את אכן מזיעה בכל גופך. כדור שלג שמתעצם וחוזר חלילה. הפתרון של החרדה הינו המנעות.. כלומר, אם לא אעשה את הדבר המפחיד ואמנע מסיטואציות שעלולת לזמן אותו, אז לא אכנס לחרדה. הווה אומר, נסיון ליצור שליטה במקום שאין בעצם שליטה. משום שההזעה יכולה להופיע מכל מקום. במצב זה, החרדה פשוט מצמצמת את החיים, מכיוון שאם לא אעשה כל מיני דברים, לא אהייה בחרדה. זהו כמובן פתרון לא טוב כי זוהי אשלייה של שליטה ולא שליטה אמיתית. השליטה האמיתית יכולה לבוא מנסיון להתמודד עם החרדה מההזעה שהיא מגיעה בפועל ולא לנסות להמנע ממנה. טכניקות cbt יכולות לסייע, כמו גם תרופות פסיכיאטריות במידת הצורך. פני להתייעץ בעניין עם פסיכיאטר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך...והאם
מאי31/12/2012קודם כל תודה על תשובתך המפורטת..
והאם ההזעה באה מהחרדה החברתית ואז ההזעה גורמת לחרדה מההזעה בעצם ?
וזו תופעה מוכרת ? כי אני מרגישה שהשתגעתי.
טיפול CBT הוא היעיל ביותר במקרים כאלה?פחות טיפול של שיחות כמו שאני עוברת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)