התמודדות עם מחלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מחלה
    אנונימית
    30/12/2012

אני בחורה בת 20. אובחנתי לפני 8 חודשים בערך כחולת כליות.
    אומנם זו לא מחלה סופנית, או חלילה אי ספיקת כליות, אבל זו מחלה כרונית, שיש ליטול תרופות כל החיים, ולא ניתן להיכנס להריון עם התרופות, כך שאף אחד לא מבטיח לי שאוכל להביא ילד לעולם - חלום חיי. ממש אין לי טעם לחיות אם לא יהיה לי ילד, שלי ממני בחיים.
    ובנוסף לזה הרבה מהחולים במחלה הזו מגיעים במהלך השנים לאי ספיקת כליות סופנית עם צורך בהשתלת כליה ו/דיאליזה.
    במילים אחרות, הלכו לי החיים.
    אני לא מרגישה שיש לי שמחת חיים. גם ל ממש הייתה כי החיים שלי נדפקו בכל גיל וגיל (הורים שהיו רבים בנוכחותינו ומערבים אותנו בריבים שלהם, בחשבון הבנק כילדה בת עשר, אב מכה ומתעלל מינית, וכן התמודדות בלתי נגמרת עם חרדה חברתית מאוד לא פשוטה).
    עברתי מספי, שמחת החיים נטילה מני כבר מזמן, אבל לפחות עוד הייתה תקווה לעתיד טוב, עם משפחה וילדים. עכשיו גם זה ניטל ממני, ואפילו בן זוג אני תוהה אם אמצע. בטח אחד חולה שגם לו יש תיק של בעיות. לא מה שתכננתי, ולא מה שרציתי.
    אני לא מבינה את ההגיון הזה של להפיל הכל על בן אדם אחד, ובסך הכל כמה אני כאן? 20 שנה?
    אני מרגישה ממש ממוטטת.
    אף אחד לא מבין אותי, גם לא המשפחה.
    אני מתקש לתפקד בעבודה / בלימודים, ולא רק בגלל כאב פיזי, אלא גם ובעיקר בגלל קושי נפשי. אני מצפה לתמיכה, ובמקום זאת מקבלת סטירה לפנים "תפסיקי לתרץ תירוצים".
    אני מצטערת שאני ככה מפילה כאן הכל, אבל אני ממש מרגישה צורך לשתף ולהתייעץ, כי אני כבר לא יודעת מה לנסות.
    אני מנסה, משתדלת, לשמוח ולעשות דברים שעושים לי טוב, אבל התמודדות עם אלף ואחד קשיים, כשאין חברות ברקע, אין תמיכה מהמשפחה ואפילו הרופא כבר חסר סבלנות, זה לא פשוט.
    ואת כל האמת, אני ממש מרגישה שאין לי טעם לחיים. כי אלו לא חיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מחלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מחלה - תגובה

ענת דינור
    30/12/2012

שלום אנונימית
    את ניצבת מול התמודדות מאד קשה. עצם הבשורה על מחלה כרונית יכולה כשלעצמה להיות דבר טראומטי אם היא באה במפתיע ומשנה בבת אחת את כל התכניות והציפיות לעתיד . נשמע שאת נאלצת להתמודד לבד עם שינוי אדיר ועם חוויה של אבדן וניפוץ חלומות. זה לא דבר של מה בכך, והתגובה שלך היא טבעית לגמרי. זה דבר מאד קשה להתמודד איתו בגיל צעיר כשלך. את מרגישה שוק, ייאוש ואולי גם כעס. אלה דברים שראויים להרבה התייחסות ומחשבה, וכלל התהליך שאת עוברת עם עצמך ראוי לו שיהיה מלווה באיש מקצוע. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי, שם ניתן יהיה לעזור לך לעבד את חווית האובדן ולהכיל את עצמת הרגשות שמתלווה לחיים בצל מחלה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלה

יעל
    03/01/2013

שלום לך אנונימית יקרה
    לפי הסיפור שלך עברת ימים קשים והחיים לא האירו לך פנים. ועכשיו כאילו גם העתיד שלך כבר ללא עתיד.
    את חווה את הקושי במלוא עוצמתו. ומרגישה בדידות כעס ואכזבה
    כל זה מאוד ברור, בעקר כשהעתיד שיכולת לחלום עליו כעת נראה כמו עננה אפורה וכבדה.
    אבל את רק בת 20 והחיים עוד לפנייך.
    מאוד חשוב בתקופה זו לקבל תמיכה מאיש מקצוע כמו שאמרה הפסיכולוגית.
    זכרי למחלה כרונית יכולים להיות פנים רבות ורובם לא כל כך קשות. אך כעת הכל נראה קשה ומאיים ומעיב על כל שאר החיים שלך.עם הזמן הדברים יתבהרו ותוכלי לחיות חיים שלמים ומלאי משמעות.
    כמחלימה ממחלה כרונית אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר ולחלוק איתי את הקשיים התובנות שלך
    בריאות והחלמה
    יעל רוזנברג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו