שאלה לגבי טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי טיפול
    מיקי
    06/01/2013

שלום

אני הולך לטיפול אצל עובדת סוציאלית קלינית
    לפני שהתחלתי ביררתי עליה והבנתי שהיא גם מטפלת מינית וזוגית, וכרגע באמצע לימודי פסיכותרפיה.

מאז שהתחלתי את הטיפול מצבי הנפשי התדרדר מאד, עזבתי את העבודה וגם שקעתי בדיכאון.

יכול להיות שזה קשור לעובדה שהמטפלת עדיין לא סיימה את קורס הפסיכותרפיה ולא יודעת לטפל ב100%, ולכן נגרם לי נזק נפשי בלתי הפיך ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי טיפול - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/01/2013

שלום לך,
    קודם כל, קשה להגיד אם ההחמרה במצבך קשורה בטיפול ובמקצועיות של המטפלת שלך. איני מכירה את המטפלת שלך ולא יודעת מה קורה באופן ספציפי בטיפול שלך. מה שכן, אני מניחה שלא העובדה שטרם סיימה את לימודי הפסיכותרפיה היא זו שקשורה בהחמרה הזו, אלא אולי משהו כללי יותר בגישה הטיפולית ובסוג הטיפול שמוצע לך.
    בעיקרון, בטיפול אמור להיות שיפור במצב המטופל, אבל זה קורה לאורך זמן, ומתוך תהליך שאורכו ומהותו תלויים במידה רבה במצב של המטופל. תוך כדי טיפול, עלולה להיות רגרסיה שהיא בשרות התהליך הכללי של השיפור המצב. בתקופה של רגרסיה עלולים לקרות דברים שנראים כמו החמרה במצב. יכול להיות שזה מה שקורה לך כעת. אבל, גם יכול להיות שלא, ושבאמת, הטיפול אינו מתאים לך. האם העלית את הספקות והחששות האלו עם המטפלת שלך? חשוב שתעשה זאת.
    וכדאי גם שתדע, אם יש לך תחושה שהטיפול לא נכון לך, תחושה שלא מקבלת מענה ויכולה להרגיע בתוך הטיפול, שווה להתייעץ גם עם מטפל אחר. הקשר עם מטפל מסוים אינו חתונה קתולית ולא צריך להיות כזה. מה שכן, שוב, כדאי שתעלה את הלבטים הללו בתוך הטיפול לפני שתחפש משהו אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו