מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני מאוד דואגתסוזן08/01/2013
שלום יש לי ילד בן 4 שנים הוא היה משחק עם בת דוד שלו פתאום אני לא שומעת אותם ניגשתי לחדר מצאתי אותו מנשק אותה מהבטן.. הופתעתי והתחלתי לבכות ולא דברת עם הילד שום מילה הייתי בהלם..לא ידעתי מה לעשות האם להרביץ לו או מה אניי מאוווד דואגת ומפחדת מה יכול להיות הדבר הזה לא יכולה לעקל את מה שראיתי... נא עזרתכם ... למרות שאני ובעלי זהרים מאוד אבל לא יודעת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד דואגת - תגובה
ענבל מילר היללי09/01/2013שלום לך,
אני חושבת שהמראה שנחשף בפנייך היה זר ומטריד, אבל ללא ספק הרחקת לכת. הרי מדובר בילדים בני 4 והם סקרנים באופן שמתאים לילדים בני 4, ולא בעברייני מין בוגרים ומסוכנים. אני לא אומרת שלא צריך לפקוח עין ולהדריך ילדים גם לגבי נושאים הקשורים לגוף הפרטי וללמד אותם על מגע אסור ומותר, אבל בגיל 4 בנך וודאי שאינו בשל קוגניטיבית ורגשית כדי להבין את מעשיו. חשוב שתביני זאת, כדי שתגובתך תהיה פורפורציונית ומתאימה. אין כאן שום מקום לענישה של הילד, ובוודאי שאין מקום לאלימות כלפיו. בשום מצב אין מקום לאלימות כשיטת חינוך כלפי ילדים. זה אסור עפי חוק וזה גם לא יעיל במיוחד. יש שיטות הרבה יותר טובות.
במקרה הזה, מה שהיית צריכה לעשות זה לבקש ממנו להפסיק. בשלב מאוחר יותר, כאשר המפגש החברתי היה בא על סיומו, היה מקום לשבת עם בנך וללמד אותו על מגע רצוי ומותר ועל מגע אסור. היום בגני ילדים בגיל גן חובה ילדים מקבלים הסבר מפורט בנושא. אבל הנושא התדפק על דלתך, ולכן עלייך לתת לבנך הסבר המתאים לגילו. ילד בן 4 צריך לשמוע ממך משהו כמו ״ ראיתי ששיחקת היום עם בת הדוד שלך ושגם נישקת אותה על הבטן״. לשמוע אותו קצת, ואז למצוא את המקום הנכון לומר לו שלכל אחד יש את הגוף הפרטי שלו, ששייך רק לו ולאף אחד אסור לגעת בו, חוץ לאמא ולאבא, אבל גם אז, אסור לגעת בו אם זה לא נעים לו או מכאיב לו. לכן גם לו אסור לגעת בגוף של ילד או ילדה אחרים, בלי רשותם. ובכלל, באיברים מוצנעים, אסור לגעת ואסור לנשק. תוכלי להסביר קצת על איברים מוצנעים, על עירום, דרך שימוש בבובה.
עלייך להבין שבנך אינו מבין את מעשיו, ושבמובן זה הם תמימים לחלוטין. הוא בסך הכל זקוק להסבר והכוונה שלכם כהורים. תגובה מוקצנת עלולה להעביר מסר לא נכון ורק ליצור בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה
מישהי19/01/2013שלום לך אמא יקרה
אני מאוד ממליצה לך לרכוש את הספר הגוף שלי הוא ברשותי
ספר מקסים שיעזור לך ללמד את הילד מהו מגע אסור ומהו מגע מותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)