ייעוץ בקשר למצב משפחתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בקשר למצב משפחתי
    מתוסכלת
    28/01/2013

שלום,
    אשמח לשמוע את דעתכן בנושא הזה:
    אבא שלי אדם טוב שאוהב לעזור ודואג לנו, אבל הוא מאד לא מודע לעצמו, לחוץ, חרד, וגם שהוא יודע שיש לו בעיה הוא לא מבין שאפשר לטפל בזה, אמרנו לו הרבה פעמים וניסינו לגרום לו להבין ולהשפיע עליו כבר שנים.. עד שלא מזמן לפני כשנה הוא הסכים ללכת לרופא ולקחת כדורים לחרדה. זה עזר לו אבל לא בדיוק. המצב הוא כזה- הוא ואמא שלי לא מסתדרים בכלל התקשורת מאד לקויה, הוא מגיע למצבים שהוא יכול לקלל, לדבר בצורה מאד לא יפה למרות שבתוכו הוא לא מתכוון לזה והוא לא רוצה לפגוע אבל הוא לא מבין עד כמה הוא פוגע בכולנו עם ההתפרצויות והתוקפנות הזו.
    המצב כל הזמן משתנה, פעם יותר טוב ופעם פחות ולפעמים זה מתפוצץ מכל מיני נסיבות. הבעיה שלו לפי ניתוח שלנו במשפחה זה שהוא נמצא כרגע בפנסיה מוקדמת מה שמשפיע על המצב אבל מעבר לזה הוא נמצא בין 2 עולמות מכיוון ולאח שלו אין משפחה הוא מרגיש צורך להיות בשבילו כאב אפילו ועוזר לו בכל מיני קשיים שיש לו ונמצא הרבה אצלו, מכיוון והוא גר בבית ההורים שהם נפטרו האמא נפטרה לפני הרבה שנים והאבא לפני 7 שנים, ונראה כאילו אבא שלי מרגיש מחוייבות כזו ואז מופעל עליו לחץ גם מאחיו והבעיות שלו והוא צריך להיות חזק לידו ואז שהוא בא הבייתה מכל הלחץ הוא מוציא את זה בעיקר על אמא שלי אם היא אמרה משהו הוא מפרש בדרך שלו ומתגונן כל הזמן בעצם משתמש במנגנון ההגנה. לפני כשנה העניין ממש היה על סף גירושין אבל הוא לא רוצה. הוא הבטיח שיעשה הכל וישתנה ואז באמת לקח את הכדורים. הבעיה שהוא מרגיש מאד לבד במצב שלו והוא במצוקה גדולה, אנחנו יודעים שהוא לא רוצה להרגיש ככה ושקשה לו אבל מה עוד אפשר לעשות? ניסינו כל כך הרבה לדבר איתו והוא לא מבין. המצב כרגע קצת מדאיג אותי, אני לא יודעת מה יהיה וכבר אין לי כוח להתעסק בזה אבל זה מפחיד אותי שלא חס וחלילה יקרה משהו. הוא מאד פסימי כזה הוא לא בנאדם אופטימי לא נהנה מהחיים והוא לפעמים מדבר בצורה שלילית על החיים. אני יודעת שהוא רוצה שיראו לו שרוצים אותו אבל גם אמא שלי כבר עצבנית כל כך וזה קשה לשחק משחק. כי היחס שלו פוגע גם אם הוא לא מתכוון.
    אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה עוד נוכל לעשות. עדיף שיהיה מצב ברור ולא חוסר וודאות. אשמח לשמוע מה אתן חושבות על המצב ומה עוד אוכל לעשות כדי לפתור את זה? אם בכלל....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בקשר למצב משפחתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בקשר למצב משפחתי - תגובה

אפרת בן שם
    10/02/2013

נשמע שהמצב סבוך ונמשך כבר שנים. אולי אם אביך יוכל ללכת לטיפול בעצמו ולהיות מודע להתנהגותו, ייטב לו ולכם. נשמע שהוא סובל מלחצים רבים המשפיעים על כולכם ללא יכולת לתקשר את לחציו. ייתכן והתרופות עוזרות במעט, אך אביך זקוק לתמיכה נוספת ואולי אף לפרספקטיבה של אדם חיצוני להקל על העומסים הרבים שהוא חווה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו