מתעסק בעצמי יותר מדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתעסק בעצמי יותר מדי
    אנונימי
    19/02/2013

שלום לך,שמי לירון ואני בן 18.הייתי בטיפול פסיכולוגי עד לפני חצי שנה ,הטיפול היה במשך שמונה חודשים בנוגע להערכה עצמית נמוכה,דימוי עצמי נמוך,בעיה רגשית,ותפיסת המציאות לעיטים בצורה שלילית.לפני חצי שנה טסתי לארצות הברית,ושם מה שקרה זה שפשוט לא הרגשתי טוב עם עצמי כל הזמן,וזה הייתה בעיה שהתחילה בארץ ולא שמתי לב אליה יותר מדי,ושם לא היה לי עם מי לדבר או לשתף,אז הייתי פשוט כותב,כותב הרבה..והבעיה הזאת-של להסתובב עם תחושה שאני לא בסדר,הובילה לזה שכל הזמן התעסקתי בעצמי,באיך אני אנשים,בביטחון שלי,לנסות לתקן את הדימוי העצמי שלי,כל המחשבות שלי היו אך ורק על זה,נסעתי לשם כדי לעבוד ובמקום להתעסק בעבודה הייתי מתעסק בעצמי.
    כתוצאה מכך פיתחתי OCD אבל אין ממש תסמינים רציניים של מחשבות טורדניות וטקסים.
    מה שקורה כרגע זה שיש לי בעיה-בעבר המחשבות שלי היו רגילות(חברים,בילויים,אימונים וכו')ומאז שהתחלתי להתעסק בעצמי המצב שלי נהיה לא טוב,בהתחלה זה היה התעסקות באיך אני עם אנשים,עכשיו זה הפך להתעסקות קיצונית באיך אני מרגיש,מה עובר לי בראש,מה המחשבות שלי,מחשבות על הכדורים שאני לוקח,מחשבות על מה שאני סובל מימנו,כל הזמן אני פשוט חושב על עצמי.
    סיפרתי את זה לפסיכאטרית שלי והיא הביאה לי כדורים נגד OCD,וטיפול פסיכולוגי אני יקבל רק כשאני יהיה מאוזן תרופתית,לכן הייתי רוצה לשמוע את דעתך על העניין שלי ולקבל עצה או טיפ איך להתמודד עם הבעיה הזאת,והאם יהיה באפשרותי להחזיר דברים לקדמותם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתעסק בעצמי יותר מדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

אנונימי
    21/02/2013

כרגע אין לי פסיכולוג,אני מטופל אצל פסכיאטרית בקשר לOCD,והיא זאת שיכולה לזמן אותי לפסיכולוג(זה דרך קופת חולים בחינם..)
    בקיצור אני באופי שלי חסר סובלנות והחלטתי היום שאני מתחיל לטפל בבעיה,ואיך שאני מרגיש שקצת הלך לי טוב ישר אני חושב על זה שאני כבר לא צריך פסיכולוגית..אבל האמת היא?שאין לי מושג איך לטפל בזה.
    היום ניסיתי לטפל בזה תוך כדי שאני הולך לריצה בים,ואז אני אומר לעצמי מילים כמו אל תתיחס ואל תתרכז בעצמך ואז נזכרתי איך הכל התחיל,
    שהייתי בריצה עם חבר לפני חצי שנה והפסיכולוג שלי אמר לי תהיה החבר הכי טוב של עצמך,ובאותם רגעים בריצה הרגשתי לא טוב עם עצמי ואז חזרתי על המשפט תהיה החבר הכי טוב של עצמך ,תהיה החבר הכי טוב של עצמך..פעם אחת אחרי זה שרצתי נזכרתי בזה שהוא אמר לי לקבל את עצמי ,אז במשך חצי שעה חזרתי על המנטרה הזאת "אני יקבל את עצמי,אני שווה"
    כמו כן הייתי גולש בפורום חרדה חברתית ואפילו מאזין לקלטת לטיפול בחרדה חברתית,למרות שלא הייתה לי חרדה חברתית..הבעיה שלי הייתה כשהתחושה שלי משתנה והופכת להיות שלילית ,ז"א להרגיש שאני לא בסדר בתוך תוכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעסק בעצמי יותר מדי - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום
    טוב עשית כשפנית לפסיכיאטר. לא ברור לי מדוע אתה צריך להמתין שתתאזן כדי לפנות לטיפול פסיכולוגי. אם יש לך אפשרות, הייתי ממליצה לך לפנות כבר עכשיו לטיפול.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו