אני מרגיש שאני מתפרק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני מרגיש שאני מתפרק
    חסוי
    06/03/2013

שלום, אני בן 17 וחצי בכיתה י"ב.
    אני לא יודע מה לעשות. יש לי כל כך הרבה לחץ בחיים ואני מרגיש שאני מאבד את השפיות שלי.
    קודם כל, בלימודים יש לי כל כך הרבה לחץ. בשנה שעברה, בכיתה י"א, אמרו לנו שבכיתה י"ב יהיה הרבה יותר קל ושבכיתה י"א בעצם מסיימים עם עיקר הלימודים. בולשיט. אמנם יש לנו מעט פחות שעות אבל כמות המטלות והמבחנים היא לא אנושית. יום אחרי יום מבחנים קשים. כל שבוע צריך להגיש עבודות קבוצתיות במקצועות המורחבים שלנו. קשה לי מאוד לעבוד עם הילדים בקבוצות כי אני מרגיש שהם פשוט מזלזלים בעבודה ואני באמת משקיע. לכן חוץ מעצם העבודה עצמה שהיא לוקחת שעות רבות של ישיבה מתסכלת מול המחשב, אני עוד צריך להתמודד עם שאר חברי הקבוצה (בדרך כלל אני תופס מנהיגות כדי להציל את העבודה מכשלון, ואני לא מתנשא, אלא לאנשים פשוט קשה להשקיע יותר מדקות בודדות והתוצאות בהתאם). וזה אני עובר כל שבוע. בנוסף לכל זה, יש גם עבודת גמר במקצוע המגמה. עושים אותה בזוגות. אני והבן זוג לא מתקדמים לשום מקום. המורה זוועה, והדרישות בעבודה גבוהות מאוד ואנחנו לא יודעים איך לעמוד בהן. עד עכשיו הציון של עבודת הגמר נושק לנכשל. קשה לי מאוד גם ללמוד למבחנים וגם לעשות את כל העבודות בזמן. המורות לא מוותרות ולא מעריכות מאמצים ניכרים על העבודות. פשוט אומרות: "זה לא מספק" או "זה לא נקרא נימוק". אי אפשר ככה. גם במבחנים, המורות מורידות נקודות כמו שהן מפזרות את הכסף על הבגדים שלהן. זה מתסכל מאוד. אני לומד למבחן עד אמצע הלילה, ולמורה יש חוצפה להגיד לי שתוך מבחן של 90 דקות אני צריך לכתוב יותר ממה שכתבתי? זה פאקינג לא מקובל עלי!!!!!!!!!!! זה בוודאי לא נותן מוטיבציה להמשיך להשקיע!
    דבר שני, ממש קשה עם המיונים לצבא. לצערי קיבלתי פרופיל קרבי. אני לא רוצה ולא מסוגל נפשית לשרת בתפקיד קרבי. אני בן אדם מאוד רגיש שלוקח דברים מאוד קשה ומעביר ביקורת מאוד חמורה על כל דבר שלא מתאים לי. אני יודע שבתפקיד קרבי יתעללו בי. מצאתי יחידה שמאוד מאוד חשוב לי הלגיע אליה אבל הפרופיל הקרבי שלי לא עשה את זה קל. עברתי אין סוף שיחות טלפון, שיחות באינטרנט, זימונים ומכתבים. זה היה ממש קשה כל פעם לעמוד בכל זה. נראה לי שאני התקבלתי, וזה דווקא ממש עזר לי להתגבר ולעבור עוד ועוד יום. אבל עדיין ממש קשה לי להתאושש מכל הטלטלות האלה שעברתי.
    אני לא מצליח למצוא אוויר ולנוח. כל בוקר אני צריך לקום מוקדם וללכת ברגל דרך ארוכה מאוד לבית הספר וגם לחזור אותה ברגל. זה מתיש מאוד וכשאני חוזר מבית הספר, אני חייב ליפול מול המחשב או הטלוויזיה, כי אחרת אני פשוט לא אוכל להתרכז במטלות הלימודים. וככה נוצר מצב שבו אני מתחיל במטלות מאוחר בערב ואז גם הולך לישון מאוחר וקם עייף וכל התהליך חוזר על עצמו. אני מתאמן בחדר כושר ועוד לשלב את האימונים, זה בכלל כמעט בלתי אפשרי. ההורים שלי לא מבינים את העייפות התמידית שלי ולא מבינים למה אני תמיד מול הטלוויזיה. כל ערב כמעט נגמר בצעקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגיש שאני מתפרק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך להודעה

חסוי
    06/03/2013

וההורים שלי צוחקים כשאני אומר שקשה לי. הם אומרים שהחיים שלי הם גן עדן. למתבונן מהצד, זה כנראה נכון. בית גדול, מצב כלכלי טוב, כולם במשפחה בריאים, אני נמצא במסגרת חינוכית טובה, גר בעיר איכותית. אבל זה רק למראית עין.
    אני סובל מבעיה חמורה של הזעת יתר. זה אומר שכל הזמן אני מזיע. כמו שאמרתי, אני הולך הרבה מאוד בדרך לבית הספר. בחודשים החמים, זה מגיע לפעמים למצב שבו אני מגיע לכיתה רטוב ברמה שנוטפות לי טיפות מהחולצה. עכשיו עדיין קריר יחסית ככה שהזיעה עוד לא במימדים היסטריים, אבל בהחלט ברמה כזאת שמריחים אותה. לפני כל פעם שאני יוצא, אני צריך לשים כמויות לא נורמליות של דאודורנט. וזה עוזר ר במעט. הארון שלי מלא בעשרות בקבוקים של דאודורנטים מכיוון שתוך כמה ימים נגמר לי הדאודורנט. ההורים שלי בכלל לא מודעים לבעיה הזאת מכיוון שיש להם נטייה לתפוס את המציאות כאילו הכל זה משחק שלא נפגעים בו. כאילו זה לא ייתכן שמישהו במשפחה שלנו יסבול מבעיה רפואית כלשהי או ממחלה כלשהי. בגלל הזעת היתר הזאת ממש קשה לי למצוא מה ללבוש מכיוון שמספיק שהאוויר נעשה לח טיפה יותר, צריך לשנות את כל הבגדים. הזעת היתר הזאת היא כמובן גם בידיים וברגליים. זה פשוט מצחין. אני שם ספריי, קרם, ג'ל מה שאתם לא רוצים. לא עוזר! בטיול השנתי אני פשוט התביישתי להרויד נעליים שהן היו חדשות! לפני הטיול ניקיתי את הרגליים כמו פסיכי ושמתי עליהן תכשירים עד ששרף לי אש. כלום לא עוזר. זה כואב מאוד לראות איך מישהו בטיול יכול היה להוריד נעליים וגרביים בלי שבכלל יריחו משהו ואצלי עוד לפני שמורידים נעליים צריך להתרחק. זה גם ממש כואב לי שדווקא אני לא יכול להגיע לכיתה יבש כמו כולם. כל הדאודורנטים והקרמים האלה לוקחים מלא זמן, ולכן אני תמיד מאחר בבוקר. ואז אני עוד צריך לשמוע את המורה "למה אתה מאחר כל הזמן?" נמאס לי!!!!!!!!!!!!!!! מה אני הולך לעשות כיגיעו שוב הימים החמים?????
    בנוסף לזה, גם התחיל אצלי תהליך התקרחות. השיער פשוט לא כמו שהיה. הופיעו לי מפרצים עמוקים מאוד ואבא שלי קירח אז זה לא נראה כאילו זה הולך לעצור. לסדר את השיער כל בוקר גם לוקח מלא זמן וגם מוסיף לתסכול. ההורים שלי כמובן אומרים שאני לא מקריח ושזה רק נדמה לי. כן, השיער נסוג שלוש סנטימטר לאחור ונדמה לי. הלכתי לרופא עור וגם הוא אמר שזה רק נדמה לי. קיבל את ה-21 שקל שלו ולא נתן לי לסיים משפט ואמר "אתה לא מקריח וזהו". אני לא מבין, מה במקום בגיל 30 אני אמור בגיל 17 לקחת תרופות נגד קרחת? למה? תסבירו לי למה???????
    ואם זה לא מספיק, אז אני לא נמשך לבנות אלא לבנים. כולם רואים פורנו של בנות אבל אני רואה פורנו של גייז. לא יודע למה, אבל זה המצב. אני כמובן מסתיר את זה מכולם, אבל זה ממש לא נעים לשמוע איך כולם בכיתה צוחקים על הומואים, ולא נותרת לי ברירה אלא גם לצחוק. לצחוק על עצמי.
    יש עוד הרבה דברים פחות משמעותיים שממש מקשים עליי. אבל זהו, בגדול. יש גבול לכמה סבל נפשי בן אדם יכול לשאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    06/03/2013

אולי אני נשמע סתם אדם שאוהב לקטר, אבל באמת, ממש קשה לי. אני לא יכול כל הזמן להשקיע, לתכנן זמן ביעילות, להימנע, לטפל ולהסתיר. אני חייב מנוחה. איפה החיים שהיו לי כשהייתי ביסודי? איפה? כאנשים בכיתה מדברים איתי כאילו אני בן אדם רגיל, אני לא מסוגל לעמוד בזה. הכל זה בעצם מסיכה. אני לא מפגין שום רגש חיצוני שקשור למי שאני ולמה שעובר עליי. אף אחד לא יודע שאני הומו. ואני לא יכול אפילו לשלוח רמז דק כי החיים שלי יהרסו. אני חי בחברה שלא מקבלת דברים כאלה. נמאס לי לכסות את עצמי בקרמים ובדאודורנטים ובג'לים רק כדי להיראות ולהריח רגיל. נמאס לי מהלחץ הזה והמתח הזה שגורם לי כל בוקר כשאני קם להיראות כמו בן 40. נכון, יש אנשים שחולים במחלות סופניות, או אנשים שאיבדו קרובים. להם באמת שבאמת קשה. אבל גם לי. קשה לי. פשוט קשה לי. אני רוצה לחזור לימים של פעם שבהם הדאגה היחידה שלי הייתה אם יש תוכנית מעניינת בטלוויזיה או לא. אני רוצה שכולם ידעו ויבינו אותי ושלא יגידו כלום ורק יחבקו וישכחו.
    זהו, פרקתי. אם יש למישהו דברי עידוד, זה יהיה מאוד נחמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום חסוי
    נראה שאתה מאד מוצף רגשית וסוער. אתה חרד לגבי מצבך ואולי יש לך סיבה טובה. אני ממליצה לך לפנות לבדיקה פסיכיאטרית שבה יפנו אותך לטיפול המתאים.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו