הפרעה טורדנית כפייתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעה טורדנית כפייתית
    קוראל
    23/03/2013

שלום, שמי קוראל עוד מעט בת 18.
    יש לי אח ( אמצעי ) בן 25 אשר ללא ספק סובל מהפרעה טורדנית כפייתית.
    איננו עבר איבחון, אך ללא ספק זה ניכר לעין.
    הוא סובל מההפרעה בצורה חריפה ביותר!
    פותח דלתות וחלונות כשמישהו יוצא או ניכנס לחדר האמבטיה/שירותים, אפילו יקום באמצע הלילה על מנת לבצע את ה"טקס" הזה.
    יש לו המון טקסים שקשה לפרט אותם כאן אך ללא ספק הוא סובל וגם אנחנו.
    אנו לא יודעים כיצד להתמודד איתו.
    מצד אחד, הוא במצב מאוד רגיש והוא גם אדם מאוד רגיש וכל הערה היא כמו נפילה ענקית בשבילו.
    מצד שני, איננו יכולים לסבול זאת עוד! הוא פוגע באיכות חייו ובאיכות חיינו ( המשפחה )
    בנוסף הוא כלל לא מבין שיש לו בעיה וכשניסינו לרמוז על טיפול הוא ישר הלך, הוא פשוט ראש בקיר הוא כאילו לא שייך לכלום.
    שטיפת ידיים היא רק תסמין מאוד זעיר יחסית לשאר הטקסים שמבצע.
    לפעמים הוא מביא אותנו לקצה עד שאנחנו מתפרצים עליו ואני אפילו צורחת ומקללת דבר שאני כלל לא עושה!
    אני מתחננת לעזרה, איננו יודעים כיצד להתמודד איתו יותר!
    בבקשה עזרה! מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה טורדנית כפייתית - תגובה

ענת דינור
    24/03/2013

שלום קוראל
    נשמע שאחיך סובל מאד ואכן זקוק לטיפול. אתם מתמודדים עם אחד המצבים היותר מסובכים, שבו המטופל אינו מעוניין לשתף פעולה. למעשה אין לנו כל דרך להכריח מישהו לקבל טיפול, אל אם הוא נמצא במצב שמסכן ממשית את עצמו ואת הסביבה. במצב כזה פונים לפסיכיאטר מחוזי ולפי שיקול דעתו הוא מבצע בדיקה כפויה. אך כמובן שלפי התיאור שתיארת לא משתמע שמדובר במצב כזה. כל מה שנשאר זה לנסות לגשת אליו בכל הדרכים שעולות על דעתכם, כמשפחה שלו שמכירה אותו וקרובה אליו. אפשרות נוספת היא לפנות להדרכה אצל איש מקצוע. לפעמים הדרכה מקצועית מאפשרת מחשבה יותר נכונה לגבי אופן ההתמודדות עם בן המשפחה הסובל מההפרעה הנפשית.
    בברכה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו