מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשות אשם- הורותמיכל30/03/2013
ערב טוב,
אני אמא לשלושה ילדים מקסימים עם מרווחים של כחמש שנים בין כל לידה. אני אמא מאד נוכחת..מעניקה המון חום ואהבה, רגישה לילדיי ונמצאת איתם בקשר רציף. לפני מס שנים אף עזבתי את מקום עבודתי התובעני הקודם ועברתי לעבוד מהבית כחלק מהרצון לשהות במחיצתם יותר. ולשאלתי..עולים בי כל הזמן רגשות אשם בנוגע לטעויות שעשיתי עם בני בכורי..כואב לי כל פעם כשאני רואה איך אני עם ילדיי השניים הרבה יותר נינוחה, זמינה, חמה..ואיך איתו כשהיה קטן הייתי כל כך לחוצה, מרוב לחץ כמעט ולא נהניתי מגידולו בשנתיים הראשונות..אני נזכרת בכל מיני קטעים קטנים וליבי נצבט. כמובן שמעולם לא נהגתי כלפיו באלימות חלילה אבל הייתי חסרת ניסיון חסרת הערכה לדבר הנפלא שבו זכיתי. היום כשהוא כבן 13 והוא כמובן בבת עיני, מרגיז אותי שאני לא מצליחה להשתחרר מאיך שהייתי כשהיה קטן יותר. היום הוא ילד מקסים אהוב על הסביבה ובכל זאת אני מאשימה את עצמי שהוא לא מספיק עם בטחון עצמי בגלל הדרך שגידלתי אותו..שהוא רגיש מדי בגלל חוסר הסבלנות שהיה לי וכו'. מיותר לציין כי אני מטורפת עליו!!! ורק רוצה בטובתו..ורוצה כל כך ללמוד לסלוח לעצמי על העבר כי שום דבר לא נעשה מרוע..אלא מחוסר בשלות וחוסר ניסיון.., איך אפשר להשתחרר מרגשות האשם האלו..??,
בבברכה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשם- הורות - תגובה
ענבל מילר היללי11/04/2013שלום לך,
אמהות, אולי הורות בכלל, כרוכה בלא מעט רגשות אשם. רוב האמהות יודעות וחוות זאת. כך שבצד אחד אני מבינה את מה שאת מרגישה וגם את צריכה ללמוד לקבל את האשמה שלך על טעויות שעשית, ולתת לה לחיות יחד עם האהבה שלך לעצמך כאם ועם הסיפוק שאת מרגישה בתפקידך זה. הבעיה מתחילה כשהאשמה מתחילה להיות מייסרת מידיי, שהיא מובילה לניסיונות תיקון אינסופיים, וכשהיא כל כך ממלאת, שאי אפשר לראות מעבר לה, ואז היא משמשת כהגנה.
ומעבר לכך, אני לא יודעת אם את עצמך בכורה, אבל אם לא, מקווה שסיפרו לך שלבכורים לא תמיד קל, בדיוק בגלל מה שאת מתארת. אולי זה סוג של נחמה, ואולי לא, אבל את ובנך בחברה טובה.
אם בכל זאת קשה לך ואת מרגישה שיש כאן משהו תקוע אצלך, שלא מצליח להשתחרר, פני לטיפול אולי אצל פסיכולוג שיש לו רקע בטיפול בילדים והדרכת הורים, שיוכל קצת לעזור לך לעשות סדר בבלגן. אולי אחר כך, תוכלי להתפנות גם לחשוב על עוד חלקים חשובים בזהות שלך, מעבר להיותך אם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)