האם יש לזה הגדרה פסיכולוגית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם יש לזה הגדרה פסיכולוגית?
    מונה
    21/04/2013

שלום ליטל,
    אני ובנזוגי לשעבר היינו מעל שנה וחצי יחד, וגרנו כמעט 8 חודשים יחד. כמו כל זוג,היו לנו ריבים אבל תמיד ידענו לגשר ולדבר על הדברים,היו עליות וירידות-כמו כל זוג.
    הסיפור הוא כזה- חודשיים אחרי שעברנו לגור יחד,(בדירה ששייכת למשפחתו-ללא שכ"ד),הוא החליט שהוא לא מוצא את עצמו מבחינה תעסוקתית וצריך לחשוב טוב על עבודה,כדי לא ליפול "סתם" לעבודה לא מתגמלת ושהוא רוצה ללכת לטיפול.

בפועל,זה הפך לחצי שנה...הוא נכנס לדיכאונות,ולא עבד ולא חיפש עבודה -זה גרם לריבים...והמלצתי לו שיפנה לטיפול פסיכולוגי.

בכל אופן הוא החליט ללכת לטיפול,אצל שכנה שהיא איננה פסיכולוגית,ללא תעודות כלשהן(NLP,או כל דבר אחר)- הסיבה שלו הייתה שתמיד הרגיש לו נוח לדבר איתי.

ניסיתי להוריד אותו מזה,שילך לטיפול אצל פסיכולוג מורשה...ואחרי חודש,הוא סיפר לי (שבעקבות משימה של "זכרונות משפיעים מהילדות"-)אחותה של המטפלת הטרידה אותו מינית כילד.

אמרתי לו שעכשיו הוא חייב לעזוב, שזה כ"כ לא נכון! הוא בחר להגיד לה והתשובה שלה הייתה: "אחותי ממזמן לא מעניינת אותי-אתה זה מה שחשוב-העתיד זה מה שחשוב"- הוא המשיך ללכת אליה.

בסוף נפרדנו,והוא היה חייב לדבר איתה לפני כדי להגיד לי שהוא רוצה להיפרד...כשעזבתי את הדירה-הוא אמר:"את יכולה לישון פה בינתיים,אני אשן אצל הוריי,היא גם הציעה חדר". הבנתי שהיא מעוניינת בו...לא אמרתי לו כלום,והוא ראה את זה בתור טובה ידידותית.

לסיכום,אני שמחה שאני לא בקשר הזה יותר,אבל הוא חושב שזה עוזר לו ומקדם אותו....מה יש לו?יש לזה שם?

לצערי,רק אני יודעת על זה...לא חברים ולא משפחה.....

אשמח לתשובה:)
    שבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לזה הגדרה פסיכולוגית? - תגובה

ענת דינור
    21/04/2013

שלום מונה
    סיפרת סיפור מטריד על התחזות ושרלטנות. יחד עם זאת, אין לי כל דרך לענות על השאלה שלך לגבי בן זוגך לשעבר. בשביל שאפשר יהיה להגיד משהו על מצבו או מה יש לו, צריך כמובן לראות אותו ולהכיר אותו לעומק.
    בברכה
    ענת דינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו