מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך חוזרים על הסוס? חיה אחרת אולי?אנונימית18/05/2007
שלום,
אני בת 30, ומבולבלת מעט.
השנים האחרונות היו רצופי מאמצים נואשים להצלחה בכל התחומים מצידי: לימודים, זוגיות , עצמאות כלכלית ובניית בית עבורי למטרות ולשאיפות עתיד. אלא שנחלתי כשלון בכל התחומים בחיי לכדי מצב שבו כוחותי כבר לא עמדו לי והכל התפרק לי מבין האצבעות ללא שליטה.
התחלתי לסבול מחרדה שבודדה אותי, והתחלתי לפחד לצאת לעבוד מחשש מכשלום של התמודדות מול אנשים. עזבתי את לימודי.עוד קודם.
בעקבות המצב שבו הייתי, נפרדתי מבן זוגי שהיתי מאורסת , וחזרתי לעיר הולדתי בקרבת משפחתי. למרות שנאבקתי שלא לותר על מה שעשיתי, לא היתה לי ברירה אלא לקפל את חיי לשינוי דרמתי כבריחה. לא יכולתי לסבול את המחשבה על לאבד את עצמאותי להתגורר בגילי עם הורי, למרות קשיי הכלכליים. וניסיתי להתמודד עם התחושות שלי .ובעיקר, חזרתי לחפש את אולי הסמפתיה אצל משפחתי, אני מקבלת סיוע כלכלי בינתיים מאמא אבל גיליתי שיש בי פחד ממנה שבא בצורת רגש של כעס במפגש איתה. עברו היום 5 חודשים מאז המעבר שלי מהפרידה , אני שוכרת דירה לבדי, שהעזתי לחפש ברצינות ויצאתי לחפש ומצאתי עבודה בה אני עובדת מספר ימים. אני מתחילה להיות יותר אופטימית לגבי הכל בחי.
שאלתי היא מבין כמה שאלות, לגבי תקופה של כמה חודשים שהייתי "מוקפת" ואולי לומר אפילו "מותקפת" במחשבות שלא הניחו לי , וחלקם מאוד מטרידות או שלילייות, כשהיה בי מעין סוג של דיאלוג פנימי מוזר .. הטרידה אותי - ואולי המוזרות או הפחד הוא כתחושה לא נעימה של הד (למשל כשמדברים בסלולארי ושומעים את הקול של עצמנו) וזה פשוט בלבל אותי מאוד , ביחוד בהתחלה שהרגשתי אוטומטית הצורך לענות להגיב למחשבות האלו. כי מצאתי את עצמי "אלימה" ... מבלי שאדם לידי. זה עובר לי אבל אני מוצאת תשישות נוראית במקום.
אני לא רוצה להיות לבד ואפילו מפחדת שאשאר אולי הייתי לבד יותר מדי זמן , אני מנסה לצאת ולזום קשרים מוצאת שאני מרחיקה ממני אנשים מחשש מקשר כאילו זאת פעם ראשונה ואין לי מושג איך זה אמור לעבוד.
מאיפה להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
אורחת19/05/2007קודם כל אני מודה לך,
אני כרגע נמצאת כנראה בדיוק במצב של לפני המצב שלך. כך ש"הוידוי שלך" כנראה ממש מציל אותי. כמוך אני מנסה להצליח בכל ביחד: לגדל ילדים, להיות בת זוג מושלמת, להראות טוב בכל מצב, להצליח בלימודים ולהרשים ולהבריק בתפקידי הבכיר במקום העבודה. עכשיו די ! אני מרגישה כל כך סחוטה ומותשת, אני חייבת לעצור את המירוץ ופשוט לבחור מה הכי חשוב מבחינתי אחרת אני פשוט יגמר. עצתי: להוריד הילוך... צעד צעד לאט לאט תחזרי אל עצמך. תני לעצמך זמן להחלים, לביטחון לחזור, אל תחמירי עם עצמך, רצת מהר מידי והנפילה כואבת אבל זה לא אומר שלא תצליח לרוץ שוב ולהצליח בגדול. הציפיות שלך מעצמך, והביקורת העצמית שלך היו לך לרועץ. לאט לאט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך ללמוד לרכוב
הילה הראל22/05/2007בניגוד למה שנהוג לחשוב, רכיבה על סוס היא משימה לא פשוטה. אפשר כמובן לעלות על סוס ולנסות לרכוב, אבל רוב הסיכויים שזה יגמר בנפילה לא נעימה.
נראה לי שזה מה שקרה לך: ניסית "לרכוב" על הסוס, אבל בעצם לא הייתה לך הזדמנות ללמוד איך עושים את זה והתרסקת. עכשיו את מתחילה לצעוד שוב, כואבת ודואבת.
אם זה מה שאת מרגישה, למה שלא תנצלי את ההזדמנות ללמוד איך להסתדר עם מורכבות החיים?
במיוחד אם את מרגישה שמה שעובר עלייך עכשיו מוזר ואפילו אולי מפחיד: כל הדיאלוגים הפנימיים, תחושה לא ברורה של אלימות, התשישות שאת מתארת.
נראה לי שכדאי לך מאוד לברר מה את עוברת.
רוצה שנחשוב ביחד איך את יכולה לברר מה עובר עלייך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)