אני חושש שאישתי בדכאון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני חושש שאישתי בדכאון
    בעל מודאג
    20/05/2007

שלום לכולם,
    אישתי בת 30,חווה זה זמן ממושך מצב רוח ירוד. בספטמר נולד לנו בן ראשון, אומנם גם לפני זה היו לה מצבי רוח אך מאז זה התדרדר מאוד. היא סובלת מנדודי שינה רבים, לא מצליחה להחליט, ומרבה לריב עם המשפחה. טוענת לא פעם שהבאת בננו היתה ההחלטה הגרועה ביותר שלה. היא עזבה את הלימודים (ממש לקראת סיום) טוענת שאין לה שום כישורים לעבודה (למרות שעבדה עד הלידה בעבודה מקצועית ממנה התפטרה על מנת לגדל את הילד). גם לצאת לבלות או להפגש עם חברים דורש שכנועים רבים מצידי. קראתי את הכתבה על הדכאון וזיהיתי כ 7 סמפטומים מתוך ה 9.
    הצעתי לה כבר לנסות ללכת לשיחות עם פסיכולוג אך לי לא מעוניינת (היא היתה בעבר מספר שנים וטוענת שזה לא עוזר) ומתרגזת.
    אני מבין את הקושי החדש שנוצר, מה גם שיש לבננו המקסים בעיות שינה והוא מוכן רק לינוק אולם אני חושש שזה מעבר לקושי האובייקטיבי.
    כיצד ניתן לפעול? למי כדי לפנות? להכריח אותה ללכת לשיחות אני לא יכול ואני כבר על סף יאוש.
    איך אפשר להבין את הקונפליקט להיא כל כך אוהבת אותו ומסורה לו ומצד שני אומרת הלוואי ולא היה נולד ושזו החלטה כל כך גרועה.
    איך אני יכול לגרום לה לפחות לסיים את הלימודים, שיוריד קצת עול ממנה וייתן לה יותר הערכה עצמית (או שאני משלה את עצמי וזה לא יעזור)?
    ממש ממש אובד עצות ואשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני חושש שאישתי בדכאון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב רוח ירוד...

רונן דוד
    20/05/2007

אני לא רוצה לאבחן, אבל יכול להיות שמה שאתה מתאר הוא סוג של דכאון או מצב רוח ירוד שלאחר לידה.
    תנסה לעזור כמה שאפשר, תצאו לפעמים, תחזירו את הטעם לחיים,
    תנסו להיות גם קצת עם עצמכם עד כמה שזה קשה.

אני מבין שהיא אשה משכילה ובתור שכזו הייתי ממליץ לה לקרוא ולאסוף חומר באינטרנט על מה שהיא סובלת ממנו ואולי היא תבין שיכול להיות שעזרה מקצועית תסייע לה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה שאתה מספר, נראה שאתה צודק

הילה הראל
    22/05/2007

ככל הנראה אשתך באמת סובלת וחבל שהיא לא מוכנה לפנות ליעוץ פסיכולוגי. זו תופעה מוכרת בקרב נשים לאחר לידה.
    אתה יכול להמשיך ולהפעיל עליה לחץ מתון, להגיד שאתה רוצה לעזור ולא יודע איך ולהציע שתפנו ליעוץ כי אולי אתה לא מבין מה אפשר לעשות ואיך לעזור לה ואולי ביעוץ יוכלו לעזור לכם למצוא דרכים להתגבר על הקושי. מצב כזה ידרוש ממך להיות עקבי, סבלני ויצירתי.
    אתם לא חייבים לפנות דווקא לטיפול פסיכולוגי. אולי בקופת החולים יש שירות סוציאלי?
    אולי יש לאשתך רופא או רופאת משפחה עליו או עליה היא סומכת? רופא/ת ילדים? אחות? רופאים מהדור החדש ילומדים להתמודד גם עם מצבים כאלה.
    אל תרים ידיים ותבדוק מה אתה יכול לעשות כדי להקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו