שאלות מהותיות בטיפול..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות מהותיות בטיפול..
    אדוה
    14/07/2013

היי
    ברצוני לשאול שתי שאלות:
    1.אינני יודעת מה "חוקי הטיפול" בנוגע לתמיכה ע"י חיבוק. אני נמצאת בשיחות אצל פסיכולוגית מזה תקופה ארוכה ואני מדי פעם זקוקה לחיבוק תומך כי השיחות לא קלות ואני מרגישה לעיתים שרק היא מבינה ורגישה ורק לה אני מספרת כך גשאני יוצאת ממנה אני נשארת די לבד עם כל מה שדיברתי ועוררתי. השאלה אם אני יכולה לבקש ממנה חיבוק ,ברור שלא כל פעם אבל האם זה משהו אפשרי או שיש וטו ואיסור על כך? אשמח לשמוע..
    2.מה בנוגע לדברים שקרו בעבר הרחוק? אם אני בת 30 אבל בגיל 14 חוויתי בדידות וגיל ההתבגרות.. היה קשה.. והיו ימים שניסיתי לחנוק את עצמי רק כדי שמישהו ישים לב כמובן שלא התכוונתי למות כי לא ידעתי מה זה אבל היה בי רצון שמישהו יעזור לי.אני מפחדת לספר לה את זה כדי שלא תחשוב שיש לי אי שם נטיות אובדניות כי זה ממש לא קרה מאז ועברו 20שנה...זה נשמע כאילו אני לא סומכת עליה אבל אני ממש כן! אני פשוט לא רומה שהיא תחשוד בי אם תהיה לי תקפה קשה בהמשך. האם אפשר לספר לה כחלק מסיפור העבר ועיבוד הדברים והצרכים שהיו את העובדה הזו מבלי לחשוש שהיא תחשוד יום אחד או תעביר הלאה..(הגזמתי..?)(?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות מהותיות בטיפול..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות מהותיות בטיפול.. - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/07/2013

שלום אדוה,
    אין חוקים כתובים וברורים בנושא מגע של חיבוק בטיפול. יש פסיכולוגים או מטפלים אחרים שיכולים לאפשר מגע מסוג כזה, אבל מרביתם לא. יש לכך סיבות רבות עם עוגן תיאורטי, אבל ברור מעבר לכל זה שלך יש צורך כזה, והוא צריך להיות נידון בטיפול לדעתי. לך בהחלט מותר לבקש, לדבר על כך שאת זקוקה, לומר שזה חסר לך כשלא שם ומפריע לך. המטפלת שלך כבר תדע איך להתייחס לזה, גם אם לא באופן קונקרטי. לפחות הדברים יעלו ויהיו מדוברים. זה יותר חשוב מהכל, ובעצם, בזה נבדל טיפול מכל מערכת יחסים אחרת. בכך שאין דבר שלא ניתן לדבר אותו ולהעלות אותו במילים, גם אם לפעמים תבחרי שלא לעשות זאת.
    זה גם מתחבר לשאלת האמון, לכאורה. יש יחס חם ובוטח מצידך, זה ניכר, אך את עדיין בודקת מה אפשרי ומה לא אפשרי בטיפול הזה, מול המטפלת הזו, וזה טבעי ולגיטימי. עם הזמן תוכלי לברר לעצמך מה נוח לך יותר ופחות וכמה את מוכנה לפתוח.
    מבחינת איסור או טאבו, אין כזה! ובכל מקרה, לדבר מותר( ואפילו כדאי) על הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו