ללמוד לאהוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ללמוד לאהוב
    גגג
    21/07/2013

שלום.. אני רציתי לדעת אם אפשר ללמוד לאהוב?
    מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי קשה להביע רגשות אמפטיה או להרגיש אותם אפילו אם רציתי...
    הייתה לי תקופה מאוד ארוכה שלא הייתי מסוגלת למגע של חיבוק במיוחד עם ההורים זה עדיין קשה.
    עכשיו שיש לי חבר אני מנסה להרגיש את הפרפרים האלה בבטן( שיצא לי להרגיש רק פעם אחת בחיי כלפי החבר שהיה האהבה הראשונה שלי והקשר הסתיים לא טוב במיוחד.... ) ובאמת שאין סיבה לא להרגיש אותם! הוא בן אדם מדהים...
    אני יודעת שיכולות להיות שיש סיבות שיצדיקו את ההתנהגות שלי אבל זה לא משנה לי.. מה שמשנה לי זה אם אני יכולה לשנות את זה!? האם אוכל אי פעם לאהוב שוב ולא להרגיש שאני עושה את זה באילוץ?

אשמח לתשובה ולעזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד לאהוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללמוד לאהוב - תגובה

אירית כהן
    24/07/2013

שלום לך,
    יש אנשים שמטבעם 'מאופקים' יותר, חווים את החיים בצבעים עדינים - וזה בסדר גמור! ייתכן אפילו שכבר יש לך פרפרים בבטן, לולא כן לא היית אומרת על החבר החדש שהוא בן-אדם מדהים. אלו פרפרים עדינים שיש להתייחס אליהם באותו כבוד שמתייחסים לאלו שצבעיהם עזים ומעופפים בתזזיות. יש לטפח פרפרים עדינים ויפים אלו.

את מתארת חוויה של התרגשות עזה בעבר, אולי עד אובדן שליטה, וזה נגמר רע. כנראה שההתרגשויות העזות שאת מתגעגעת אליהן אינן מתאימות לך, לפחות לא בשלב זה.
    לשאלתך "האם אפשר ללמוד לאהוב?" [שהיא כנראה "האם מותר לי שוב להתרגש?"] - התשובה היא "כן", טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך בנושא התמודדות עם שאלות של התרגשות, אובדן שליטה, וטראומות עבר.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו