שמאליות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמאליות
    זיו
    22/07/2013

שמאליות

שלום בגיל 15 בערך (כיום בן 24) החלטתי להפוך סדרי עולם ולהיות שמאלי, ללמוד לאכול לצחצח שיניים לאונן לכתוב והכל בשמאל.

כיום אני סוג של אמבידקסטר... פעולות ממש קשות כמו לכתוב יומן אני אעשה ביד ימין למרות שאני מסוגל לכתוב גם בשמאל אך יותר לאט ביותר מאמץ והפחות בבירור.

שמתי לב שבדברים שלא דורשים 2 ידיים כמו אוננות או צחצוח שיניים השמאליות נתפסה חזק יותר.

הייתי רוצה לדעת האם זה גורם לשינויים במוח? לפעמים יש לי הרגשה שאני לא בשליטה וכל פעולה שאני עושה אני בודק באיזה צד ביצעתי ומנסה להיות כמה שיותר שמאלי.

יש לי גם סלידה משימוש ביד ימין למרות שאני מבין שיד משלימה יד. אשמח לתשובה ואולי גם לדעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמאליות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמאליות - תגובה

אירית כהן
    23/07/2013

שלום זיו,
    אני מתרשמת שהעיסוק בשאלת-הידיים צורך ממך משאבים רבים של זמן ותשומת לב, מתוך הרצון העז שלך 'להיות בשליטה' [על הידיים] העיסוק בכך קצת יצא משליטתך ומשתלט על חייך, אני מניחה שזה גם משפיע ולא לטובה על התפקוד היומיומי שלך ועל הנאתך מהחיים...
    ממליצה שתפנה לייעוץ לגורם בתחום בריאות הנפש [פסיכיאטר או פסיכולוג קליני].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו