מה לעשות? בבקשה עזרה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות? בבקשה עזרה.
    מורן
    23/07/2013

אני בת 18, בחודש הקרוב ( אוגוסט ) אני ככל הנראה הולכת לעבור ניתוח אף רפואי וקוסמטי.
    הבעיה מתחילה בכך שיש לי דה פרסונליזציה.
    והפחד שלי הוא שההחלטה שנעשתה, נעשתה בכלא פחות מ50% תחת ההשפעה של הדה פרסונליזציה.
    מצד אחד, אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח, באמת.
    מצד שני, אני מפחדת מהעניין של הניתוק..
    כיוון שאני בחוץ.. עם אנשים ובחוץ בכלל גם אם זה לבד, אני מנותקת ( לא כמו פעם, שהיה גרוע יותר ), אך עדיין לא מספיק בהכרה מלאה בשביל לקחת על עצמי החלטות כאלו גדולות.
    ואני יכולה, וכשאני אקח את ההחלטות האלו, לדוגמא הניתוח, שההחלטה התבצעה באחוז גבוה של ניתוק( יותר מחצי ) ואז אני אגיע הביתה ( כמו היום ) ופתאום אני מבינה.. שרגע.. אני עומדת לעבור ניתוח?!
    לפעמים לוקח לי זמן לחזור לעצמי.. יום יומיים לפעמים שבועות כי מאוד קשה לצאת מהניתוק הזה, ורק אז אני מבינה שלקחתי עלעצמי ניתוח שרק אלוהים יודע מה אעשה כשאגיע הביתה לאחר הניתוח.
    לפתע ארגיש לא טבעית לגמרי.. פתאום רמת הרגש לא אותו הדבר.
    האף היה מאז ומתמיד מושא ללעג אצלי, ופתאום לשנות את הדבר שגרם לי לכל החרדות יכול להכניס אותי למצב של ניתוק מתמשך אומנם לא בהכרח רציני.
    וזה לא עניין של זמן.
    כי ישנו בי משהו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות? בבקשה עזרה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות? בבקשה עזרה. - תגובה

אירית כהן
    23/07/2013

שלום מורן,
    כל פרוצדורה ניתוחית מעוררת בנו חרדה טבעית, ואת אמנם מאוד צעירה, ומתארת את עצמך כמי שעדיין לא כל-כך יציבה רגשית, וחוששת מהתגובה ושלך לאחר הניתוח.

לא הבנתי האם הניתוח הוא פרוצדורה הכרחית ודחופה מבחינה רפואית.. או האם הניתוח נובע בעיקר מתשוקתך לשנות את פנייך.. ובעיקר התפלאתי על כך שהיה עלייך כפי שאת כותבת לקבל החלטה גדולה זו בעצמך.
    אני ממליצה בחום שתשתפי גורמים מקצועיים בחששותייך - ראשית את הצוות המנתח, וכמו כן פני בעניין זה לייעוץ אצל פסיכולוג/ית קליני/ת. גורמים אלו יסייעו לך וילוו אותך בהחלטה ובתהליך עצמו.

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו