מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יהיה ?איתי23/07/2013
אז כך אני מקווה שזה הפורום הנכון להתבטא בו.
אני בן 23 ב11.9.13 ימלאו שנתיים מאז סיום שרות החובה שלי בצה"ל.
מאז השחרור אני לא מוצא את עצמי . זה מתבטא בכך שאני כל הזמן חושב על הצבא מדבר על הצבא עם המשפחה והחברים. לא רק זה עבדתי רק שנה מתוך השנתיים ,ואני מתייאש מהר מאוד לדוגמא אני מתחיל עבודה חדשה אחרי יום אני מתפטר.למדתי לימודי תעודה וסיימתי את הלימודים ואני יכול להתחיל לעבוד בעבודה שלמדתי אבל אני לא רוצה לעבוד בה, כי מלכתחילה לא רציתי ללמוד את זה, זה היה בלחץ ההורים. אני כבר 4 חודשים לא עובד כרגע ואני מיואש. אני באמת חסר תקווה מה עושים בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יהיה ? - תגובה
אירית כהן23/07/2013שלום איתי,
עד השלב שאחרי הצבא חיינו מאורגנים ומתוכננים ע"י משרדי הממשלה. טיפת חלב ומשרד הבריאות מקדמים אותנו בלידתנו.. משרד החינוך ממשיך איתנו עד סוף התיכון.. אח"כ צבא, דהיינו משרד הבטחון. אתה יכול למשוך עוד שנה-שנתיים עם משרד התיירות בגואה או באמזונס - אבל בעיקרון בשלב זה נגמרים משרדי הממשלה, הבן-אדם אמור להיות בוגר ולעמוד על רגליו.
אולם צעירים רבים בגילך מוצאים עצמם בשלב זה לא בשלים עדיין לכך, חשים תסכול מהפער הזה בין הציפייה מהם שיהיו כבר 'בוגרים' וידעו מה הם רוצים - לבין העובדה שרבים מהם עדיין 'מתבגרים', אין עדיין חווית זהות מגובשת ולא ברור "מי אני?" "מה מעניין אותי ?" "ומה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול ?" [במושגים פסיכולוגיים - לא הושלמו עדיין המטלות הפסיכולוגיות של גיל ההתבגרות].
ה'דביקות' שלך בצבא יכולה לנבוע מאותו קושי עדיין לעמוד על רגליך, געגוע ל'משרד ממשלתי'.. [או שבאמת היה לך ממש טוב שם].
המלצות? ראשית, אולי אתה יכול להתייחס קצת יותר בסבלנות לעצמך.. מותר לך להחליף תחומי-עניין.. תחומי לימודים...
בנוסף, מנסיוני תקופת מה של טיפול פסיכולוגי עוזרת פעמים רבות לצעירים כמוך בשלב זה של חייהם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)