מה יהיה ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה יהיה ?
    איתי
    23/07/2013

אז כך אני מקווה שזה הפורום הנכון להתבטא בו.
    אני בן 23 ב11.9.13 ימלאו שנתיים מאז סיום שרות החובה שלי בצה"ל.
    מאז השחרור אני לא מוצא את עצמי . זה מתבטא בכך שאני כל הזמן חושב על הצבא מדבר על הצבא עם המשפחה והחברים. לא רק זה עבדתי רק שנה מתוך השנתיים ,ואני מתייאש מהר מאוד לדוגמא אני מתחיל עבודה חדשה אחרי יום אני מתפטר.למדתי לימודי תעודה וסיימתי את הלימודים ואני יכול להתחיל לעבוד בעבודה שלמדתי אבל אני לא רוצה לעבוד בה, כי מלכתחילה לא רציתי ללמוד את זה, זה היה בלחץ ההורים. אני כבר 4 חודשים לא עובד כרגע ואני מיואש. אני באמת חסר תקווה מה עושים בבקשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יהיה ? - תגובה

אירית כהן
    23/07/2013

שלום איתי,
    עד השלב שאחרי הצבא חיינו מאורגנים ומתוכננים ע"י משרדי הממשלה. טיפת חלב ומשרד הבריאות מקדמים אותנו בלידתנו.. משרד החינוך ממשיך איתנו עד סוף התיכון.. אח"כ צבא, דהיינו משרד הבטחון. אתה יכול למשוך עוד שנה-שנתיים עם משרד התיירות בגואה או באמזונס - אבל בעיקרון בשלב זה נגמרים משרדי הממשלה, הבן-אדם אמור להיות בוגר ולעמוד על רגליו.
    אולם צעירים רבים בגילך מוצאים עצמם בשלב זה לא בשלים עדיין לכך, חשים תסכול מהפער הזה בין הציפייה מהם שיהיו כבר 'בוגרים' וידעו מה הם רוצים - לבין העובדה שרבים מהם עדיין 'מתבגרים', אין עדיין חווית זהות מגובשת ולא ברור "מי אני?" "מה מעניין אותי ?" "ומה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול ?" [במושגים פסיכולוגיים - לא הושלמו עדיין המטלות הפסיכולוגיות של גיל ההתבגרות].
    ה'דביקות' שלך בצבא יכולה לנבוע מאותו קושי עדיין לעמוד על רגליך, געגוע ל'משרד ממשלתי'.. [או שבאמת היה לך ממש טוב שם].

המלצות? ראשית, אולי אתה יכול להתייחס קצת יותר בסבלנות לעצמך.. מותר לך להחליף תחומי-עניין.. תחומי לימודים...
    בנוסף, מנסיוני תקופת מה של טיפול פסיכולוגי עוזרת פעמים רבות לצעירים כמוך בשלב זה של חייהם.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו