אירית אני צריכה עזרה דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אירית אני צריכה עזרה דחוף
    מיקי
    23/07/2013

לום,
    יש לי ילדה קטנה בת שלוש וחצי ואנחנו גרים ביחד עם ההורים שלי עוד לפני שהיא נולדה. איתנו גר גם אחי שהוא גרוש ואב לילדה שמביא אותה אחת לשבועיים
    הכל היה טוב ויפה עד ששבת אחת אחי הביא את הבת שלו והיא והבת שלי רבו והלכו מכות כשהבת שלי בת שלוש וחצי והבת שלו בת שש,והבת שלו פיזית יותר גדולה מהבת שלי פי 2
    אני הייתי בחדר והריב היה בסלון אח שלי גם ישב בסלון ושהבנות החלו לריב וגם שהלכו מכות הוא לא התערב בינהם עד שהבת שלי בכתה ואני הגעתי לשם ומצאתי אותה בוכה נחנקת וזה מאוד כאב לי ,וגם שראיתי שאחי יושב בסלון לא מתערב ולא ניגש אפילו לילדה שלי זה עוד יותר עצבן אותי ואז יצאתי על הבת שלו כמו שאומרים,,צעקתי והוצאתי כל שעל ליבי מאז אני ואחי כמובן לא מדברים והוא החליט שהוא גם לא מדבר עם הבנות שלי (השנייה בת 1.4) ולא רק זה,הוא מתעלם מהם טוטאלית כאילו הם אויר
    לציין שוב שאנחנו גרים באותו בית ומתראים ביומיום . לפני הריב הוא כן היה מתייחס לילדות שלי,ונקודה חשובה שלא ציינתי זה שאני כן מדברת ומתייחסת לבת שלו למרות הכל
    הפחד שלי זה שכל המצב הזה יעשה נזק נפשי לילדה שלי,במיוחד ההתעלמות הפתאומית שלו שקרוב לוודאי שהיא לא מבינה.
    בשבת אחת ( לא של הבת שלו) הוא יצא מהחדר ושיחק עם הבנים של אחותי שבאו לביקור,עכשיו בגלל שהבנים של אחותי שיחקו עם הבת שלי אז אחי שיחק גם איתה אבל אחרי שהבנים של אחותי הלכו הביתה הוא חזר והמשיך להתעלם מהילדה שלי שוב,אני חייבת לציין שיש לי ילדה מאוד בוגרת ומבינה ויש הרבה פעמים שאנחנו יושבים בסלון ואחי אוכל במטבח והילדה שלי פשוט מסתכלת עליו במבט כזה ארוך וכאילו מבין,כאילו : "מה קרה למה אתה לא מתייחס אלי??" משהו מדהים
    אשמח לעזרה מכם אני מבולבלת ומפוחדת,טובת ביתי לנגד עיני,אני מפחדת שהמצב הזה וכל מה שקורה ישפיע עליה נפשית ויעשה לה נזק
    בבקשה תרגיעו אותי,,,]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירית אני צריכה עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירית אני צריכה עזרה דחוף - תגובה

אירית כהן
    24/07/2013

שלום מיקי,
    אין ספק שהמגורים המשותפים שאת מתארת אינם המצב האידיאלי, ובמצב זה נדרש יותר מתמיד מה שבעצם נדרש תמיד - תקשורת על-ידי דיבור. לא ע"י צעקות , לא ע"י מכות, וגם לא ע"י 'שתיקה רועמת'.
    האם אין בנמצא בביתכם 'מבוגר אחראי' שיגרום לך ולאחיך להתחיל ללבן דברים בדיבור? כרגע אתם 'מדברים' דרך הבנות שלכם על מה שלא פתור ביניכם [למשל מי גר בבית ההורים ולמה וממתי] , וגם נסחפים למריבות-ילדים.
    האם מישהו מהוריכם יכול להיות 'המבוגר האחראי' שיגרום לך ולאחיך לשבת ולשוחח וללבן דברים?
    אפשר גם לפנות לייעוץ מקצועי של מספר שיחות, באופן פרטי או במח' רווחה של העיריה.

בעניין הנזק שאת חוששת שנגרם לבתך - ובכן, אמנם את היא האחראית לשלומה, עלייך לדאוג שהיא לא תחטוף מכות מילדים גדולים ממנה, ייתכן שאין להשאירה לבד עם בנות/בני דודיה, או עם הדוד [אחיך]. כל עוד היא קטנה כפי שהיא כיום עלייך להרחיקה ממקומות פוגעניים.
    במקביל את גם אמורה לבנות אצלה חוסן נפשי. את חשה חוסר אונים מול אחיך משום שאינך מצליחה 'לחנכו' - אולם הרי לא תוכלי לחנך את כל העולם לאורך חייה של בתך..
    גם בעניין זה - החוסן הנפשי של האם והבת - אפשר להיעזר בייעוץ מקצועי.

כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו