העברה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העברה?
    נועה
    29/07/2013

שלום,
    יצא לי לשמוע יותר מפעם אחת על המושג 'העברה'.
    קראתי עליו באינטרנט אבל אני עדיין קצת מבולבלת, כיצד למעשה העברה שונה מהשלכה?

ושאלה נוספת,
    נניח ואני בטיפול, ואני מפתחת אובססיה למטפל שלי (כלומר,לא מפסיקה לחשוב עליו כל הזמן- לוא דווקא במובן רומנטי) איך אפשר להבין במקרה הזה את עניין ה"העברה"?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העברה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברה? - תגובה

אירית כהן
    29/07/2013

שלום נועה,
    את אכן צודקת בכך שיש דמיון בין שני התהליכים, 'העברה' בטיפול מבוססת על 'השלכה'.
    וביתר דיוק,
    השלכה היא 'מנגנון הגנה', שבו אנו מייחסים לזולת עמדות/רגשות לא מודעים שלנו. תהליך זה מתרחש במידה זו או אחרת בחיי היום יום של כולנו.
    'העברה' היא מושג שמייחדים לתהליך הטיפולי, כאשר המטופל משליך על המטפל את מיגוון עמדותיו - יחסיו הקודמים - וכו'. לא חשוב מיהו המטפל, מהי אישיותו, מהן עמדותיו, הוא ייתפס כבבואה של עולמו הפנימי של המטופל. פירוש-ההעברה הוא חלק מרכזי בחלק מהגישות הטיפוליות.

עיסוק-יתר של מטופל במטפל שלו יכול לנבוע ממקורות שונים, אי אפשר לענות על כך באופן כללי. כשיש מצב כפי שאת מתארת, שנשמע כמצב לא נעים, אני מאוד ממליצה למטופל להעלות זאת בטיפול [וחשוב, בכל אופן, השהמטפל הוא פסיכולוג מומחה, מיומן בתהליכי הטיפול, מורשה מטעם המדינה לעסוק בטיפול נפשי.. הוא יידע כיצד להתמודד עם מצב כזה באופן מיטיב].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו