קשר טלפוני בין פגישות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • קשר טלפוני בין פגישות
    ....
    01/08/2013

    שלום
    אני עוברת טיפול בגלל פוסט טראומה מורכבת. הפסיכולוגית שלי מאפשרת לי להתקשר אליה או לשלוח לה מיילים באופן חופשי במהלך השבוע. כמו כן, היא לפעמים שולחת לי SMS ביוזמתה.
    שאלתי היא, האם זה בסדר? האם זה חלק מפרוטוקול הטיפול ב PTSD.
    חברה שלי שהיא פסיכולוגית טוענת שהמטפלת גורמת לי לתלות בה ובטיפול. אני לא מרגישה כך. מרגישה מאוד טוב עם המצב ולא מנצלת אותו לרעה. שולחת 3 מיילים בשבוע ולפעמים בכלל לא. בנוגע לשיחות טלפון, אני מתקשרת לעיתים מאוד רחוקות. אני מרגישה מאוד "קשורה" למטפלת אבל לא יודעת אם הייתי מגדירה את זה כתלות.
    אשמח לשמוע מה דעתכם.
    תודה מראש
    לין

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר טלפוני בין פגישות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הערכת המקצועיות של הפסיכולוג המטפל

    אירית כהן
    02/08/2013

    שלום לין,
    חברתך-הפסיכולוגית העלתה אצלך תהייה לגבי התנהלות הטיפול והמקצועיות של התנהלות זו.

    שאלת המקצועיות נבחנת ראשית ברקע וההכשרה של הפסיכולוגית המטפלת, והאם היא מוכרת ע"י משרד הבריאות לצורך הענקת טיפול נפשי. את יכולה לבדוק באתר משרד הבריאות, תחת הכותרת מאגרי נתונים, מה הרקע שלה, ואת גם יכולה לשאול אותה ישירות, זו שאלה לגיטימית לחלוטין.
    אם מדובר בפסיכולוגית קלינית מנוסה סביר מאוד להניח שהיא יודעת מה היא עושה. פסיכולוגים מטפלים בבני אדם לא ב'אבחנות' - והפסיכולוגית שלך מטפלת בך, אישה עם אישיות.. כשרונות..שיש לה בנוסף גם הפרעה מסויימת בתפקוד. לכן 'פרוטוקול הטיפול' ניבנה עבור כל מטופל כפי שמתאים לו.

    שנית, בדקי - בינך לבין עצמך! - עד כמה חלו בך ובתפקודך שינויים שרצית בהם בתחילת הטיפול, הרי מן הסתם עשיתן 'תיאום ציפיות' כלשהו בתחילת הטיפול [קחי בחשבון שבתחום הנפשי תהליכי שינוי הם איטיים].

    שלישית, אני ממליצה שתעלי את השאלות הללו - התלבטותך לאור מה שאומרת חברתך,שאלת השינויים שחלו והשינויים הצפויים - בשיחה גלוייה עם הפסיכולוגית המטפלת. אשת מקצוע תתמודד היטב עם שאלות אלו, שיחה כזו עשוייה לקדם את הטיפול ואת האימון ביניכן.

    ולבסוף, אם עדיין תישארי בלבטייך, לצורך קבלת דעה מפסיכולוג קליני אחר יש צורך בפגישה פרטנית, לא ניתן לענות על שאלה כבדת משקל כזו באופן אחר.

    כל טוב,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו