מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי הסכמה לטיפול פסיכולוגיאבי05/08/2013
שלום,
אני גרוש מספר שנים. בתי גרה עם אמה. האם כל הזמן מנסה להרחיק רגשית בתי ממני ומעלה עלי שקרים שונים .
הפעם האם לקחה את הילדה לפסיכולוגית והיא קיבלה אותן מבלי שידעתי. היו 2 פגישות עם בתי ופגישה עם האם. הפסיכולוגית נתנה מכתב לידי האם והמכתב הועבר לעובדת סוציאלית. ראיתי את המכתב - הרכב שקרים עלי ועל משפחתי החדשה וכמובן בעיות נפשיות לילדה שכביכול באשמתי.
מצאתי את הפסיכולוגית והיא אמרה לי כי מותר לה לקבל כל ילד עד 3 פגישות מבלי הסכמתו האב ומותר לה לתת מכתב של סיכום על פגישות.
האם זה באמת כך ?
אני יודע שלפסיכולוגים אסור לקבל ילדים של הורים גרושים מבלי לקבל הסכמה של שני ההורים בכתב . איך זה יכול להיות שהפסיכולוגית קיבלה בתי ונתנה מכתב ? האם זה חוקי ?
לכל השקרים עלי כעת ניתן תוקף של חוות דעת מומחה.
תעזרו לי בבקשה להבין את המצב. מה מותר ומה אסור ? מה עומר החוק ומה עומר משרד הבריאות ?
תודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בילד שהוריו התגרשו
אירית כהן05/08/2013שלום אבי,
חשוב להבין את 'רוח החוק' - שבא בראש וראשונה להגן על הילד ועל צרכיו, בהם גם הצורך של ילד שהוריו התגרשו בקשר תקין עם שני ההורים.
כלומר, העיקרון שציטטת [זה לא בדיוק חוק..], לפיו נדרשת הסכמת שני ההורים הגרושים לטיפולים שונים בילדם, -בעיקרון זה הגנת זכויותיך כאב מישנית להגנה על הזכויות והצרכים של בתך.
בצד עיקרון זה יש גם שיקולים אחרים, כגון כשילד נזקק לטיפול בדחיפות, ויש חשיבות גם להסדרי המשמורת שנקבעו במסגרת הסכם הגירושין.
לכן, עפי הבנתי השאלה הרלוונטית איננה אם הפסיכולוגית ראתה את בתך יותר או פחות פעמים מכפי שכביכול מותר לה, אלא האם הפסיכולוגית פעלה כשטובת בתך לנגד עיניה.
האם אתה סבור שהפעולות של הפסיכולוגית, בכוונה תחילה או בשוגג, משרתות את האינטרסים של גרושתך ולא את הצרכים של בתך? במקרה כזה עליך להתייעץ עם עו"ד לענייני משפחה, או לפנות ליחידה לסיוע/לגישור שליד בית המשפט לענייני משפחה. [אם אתה סבור שניתנה חוות-דעת משוחדת או מוטעית אתה יכול באמצעות עורך-הדין לבקש חוות דעת ע"י פסיכולוג שימנה בית המשפט].
כל טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)