מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בבקשהמוטי10/08/2013
לבת זוגתי יש מן הרגל לשבת בבוקר בשירותים יחד עם הקפה, לשתות את הקפה תוך כדי..., אני מבקש לשאול האם מדובר במשהו שניתן להגדיר כנורמאלי לחלוטין, או שיש בהרגל הזה משהו המצביע על בעייה כלשהי באפיק הרגשי?. משומה לי משהו בהרגל הזה לא מסתדר. מרגיש לי אפילו די דוחה להזין את עצמך תוך כדי ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'הרגל מגונה' של בת/בן הזוג - תגובה
אירית כהן10/08/2013שבת שלום מוטי.
אין לי ספר שקובע מה 'נורמאלי', וגם לא הייתי עושה ניתוח רגשי של אדם על סמך התנהגות אחת, או רואה בהתנהגות אחת בסיס לקבוע שיש 'בעייה'.
אשר לעצם ההרגל של בת-זוגך: הרקע יכול להיות פיזיולוגי [אולי מערכת העיכול פועלת אצלה טוב יותר כך], 'הרגל' זה עשוי להיות חלק מתקשורת בין אישית עקיפה ["אני דווקא אעשה משהו שאתה נורא רגיש אליו.."] , או לבטא צורך במקום פרטי שבו בן הזוג לא יבקר אותה וינתח את אפיקיה הרגשיים, במיוחד בשבת כשאנשים נאלצים להיות יחד ואי אפשר לברוח לעבודה, יש זוגות שזה קשה להם [אגב, אתה לא יכול לדעת מה היא כן/לא עושה כשהיא שותה שם את הקפה שלה].
יש וודאי אפשרויות נוספות למשמעות של התנהגות זו אצל בת זוגך, כמו לסיבות שזה כל-כך מעצבן אותך. הבה נזכור שאנו מתחילים את חיינו בלי אותה הפרדה בין 'אכילה' לבין 'יציאות' - תינוקות יונקים ומחרבנים באותה סביבה. במהלך גדילתנו אנשים שונים מקבלים חינוך שונה בכל הנוגע להפרדה בין שתי הפונקציות, חלקנו יוצאים 'כפייתיים' בעניין, חלקנו לא..
כיוון שמדובר בהתנהגות שמעכירה דרך קבע את בוקר-השבת שלכם כדאי לשקול פנייה לייעוץ זוגי למס' פגישות.
כל טוב,
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
מוטי10/08/2013תודה על תגובתך, כמה דברים: ראשית אנו בסהכ שנה וחצי יחד ואפילו לא גרים רשמית יחד, להרגל הזה אין קשר אלי, זה משהו שהיה הרבה לפניי, וזה לא קורה בהכרח בשבתות, זה קורה כמעט כל יום, הרגל של שנים, מן הסתם. ונכון שהיא אומרת שזה מקל את ה'יציאה' אצלה. אינני מביע ולא הבעתי ביקורת כלפיה בנוגע לעניין כך שהיא איננה יודעת שזנ מטריד אותי. כך שזה ממש לא מכוון נגדי. יש משהו בהרגל הזה שמטריד אותי ברמת, איך אומר, המבנה הרגשי הפנימי, או המבנה ההתפתחותי. משהו בזה נראה לי לא נכון ברמת ההתפתחות התקינה של אדם, ואת מוזמנת לתקן אותי אם אני טועה. זה מדאיג אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות הייעוץ בפורום
אירית כהן10/08/2013מוטי,
לא ניתן במסגרת הפורום להתייחס לשאלתך מעבר לדברים שכתבתי לעיל, אנא עיין בהם שוב.
ייתכן שהעיסוק ב'הרגל המגונה' הוא רק קצה קצהו של קרחון, לאו דווקא מבחינת מצבה הנפשי של בת-הזוג אלא גם מבחינת חשדנות וחששות שלך ביחס לקשר הזוגי.
אני ממליצה מאוד שתביא את מה שמטריד אותך להתייעצות פרטנית או זוגית אצל פסיכולוג.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)