בעיה מעצבנת! מרגיש תקוע עם זה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה מעצבנת! מרגיש תקוע עם זה!
    אנונימי
    12/08/2013

אני תמיד מרגיש כאילו הראש שלי עושה סנכרון עם הגוף שלי לגביי כל מיני דברים, אין דבר כזה שאני לא היה לחוץ ממשהו, דוגמא: הייתה לי איזה בעיה עם הלימודים ופתרתי אותה מיד אחרי זה אני מרגיש כאילו אני מחפש בעיות נוספות, וכמה שניות לאחר מכן אני חושב לעצמי
    "פעם אמרתי לחבר שלי את הסיסמא שלי, איך אני יודע עכשיו שהוא לא עוקב אחריי וצופה במה שאני עושה במחשב? תמונות שלי? שיחות שלי עם אנשים?"
    ולדוגמא אם אני ירגע עם זה מיד אחריי זה אני יחפש כאילו בעיה אחרת
    "למה לפני 3 שנים הרגשתי כמו סחרחורת וראיתי שחור? אולי זה סרטן?"
    וזהו אני לחוץ שוב פעם... ככה כל פעם... גם כרגע אני לחוץ ממשהו.

אני בן 17 בקרוב+משועמם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם 'תרחישים שחורים'

אירית כהן
    12/08/2013

שלום לך,
    אשתמש בשני ציטוטים מדבריך - ראשית כדי להגדיר את הבעייה, ושנית כדי להציע סוג-של-פתרון.

'ראיתי שחור': על פי תיאורך אתה נוטה לייצר במוחך 'תרחישים שחורים' בכל תחום. אמנם זה לא תמיד משפיע על התפקוד שלך [למשל, את הבעייה בלימודים כן פתרת..] אבל מוחך באופן בלתי נילאה ממשיך.. אוי.. כמה זה מעייף, לא??
    'תרחישים שחורים' הם תכופות חלק מדכדוך, אם לא מטפלים בכך המצב עלול להחמיר ויתפתחו סימפטומים נוספים שישפיעו על התפקוד.
    אתה בגיל התבגרות שבו יש שינויים רבים בגוף ובנפש, וגם תהפוכות רבות במצב-הרוח. ובנוסף, אם אתה תלמיד תיכון, החופש הגדול שכבר קצת נמאס לעל כולם משפיע גם עליך.. ייתכן שסיום החופש וחהזרה למסגרת ייטיבו עימך.
    ובכל זאת, אני ממליצה לשתף את הוריך בחוויה זו שלך, ולשקול פנייה לייעוץ פסיכולוגי, בעיקר אם 'ראיית השחורות' הזו תימשך.

ובינתיים, ב'סינכרון של הראש עם הגוף' שבו פתחת דבריך יש פתרון חלקי או זמני: לעשות ספורט. ספורט נמרץ גורם לשינוי ביוכימי במוח, וכתוצאה יש לא פעם שינוי בחשיבה, המחשבות השחורות חולפות.. כמובן שגם ב'ספורט נמרץ' אין להגזים, לעשות זאת עם מדריך כושר, ובתבונה.
    אך זה לא במקום שיתוף ההורים עם חווייתך, ופנייה לייעוץ פסיכולוגי.
    אם יש לך קושי לשתף את הוריך פנה ליועצת/פסיכולוגית בביה"ס.

הרגש בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו