מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות באופן בהולמקום עבודה13/08/2013
אולי שאלתי פה בעבר אבל לא זכורה לי התשובה
אדם שקרוב אליי נהיה עצבני יותר, הרבה יותר שקט- לא מרבה לדבר ביחס לעבר.
נודע לי שהוא ישן פעמיים עם סכין מתחת לכרית, באחת הפעמים הוא כתב באחת מהרשתות החברתיות שהוא רוצח.
זה נשמע מזעזע אני מניחה.
לבן אדם יש אמא החולה במחלה פסכיאטירית (מניה דפרסיה) והבנתי שאחד מתוך 3 ילדים יש לו סיכוי לחלות במחלה.
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, על מה מדובר?זה יכול להראות על משהו?עם מי אפשר להתייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים נוכח סימני מצוקה?
אירית כהן13/08/2013את מתארת אדם שמצוי במצוקה וגם משדר סימני מצוקה, אפשר אפילו לומר שהוא זועק את מצוקתו [ברשת החברתית].
העובדה שיש לו רקע גנטי של מחלת נפש אינה הדבר המרכזי כרגע. הדבר המרכזי הוא שיש צורך בהתערבות גורמים מקצועיים !! ובהקדם. אדם שאינו איש מקצוע אינו יכול לטפל בעצמו במצב מצוקה זה, ובנוסף עפ"י תיאורך איני יכולה לערוב שהוא אינו עלול להפוך למסוכן לסביבתו.
איני יודעת מה קרבתך לאותו אדם ומה אחריותך כלפיו [הקירבה שלך קשורה ל'זכויות' וגם לחובה שאולי חלה עלייך מבחינת פנייה לרשויות שונות, למידע שיש לך או אין לך בשאלה האם הוא כבר מטופל, וכדו'].
את מוזמנת לפרט לי מהו הקשר/הקירבה בינך לבין אותו אדם, מהו גילו, ובמידה ויש לך מידע - האם הוא מטופל במסגרת כלשהי. אוכל אז להתייחס לשאלה כיצד עלייך לנהוג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מקום עבודה14/08/2013הוא בן 30 נשוי ואב לילדים
הוא בן משפחה...אח
הוא לא מטופל
הענין עם הסכין והמשפט שציינתי קרו לפני יותר משנה אבל ההתנהגות שאני מדברת עליה זה קורה עכשיו, כי למען האמת לא ראיתי תקופה ארוכה ..הוא גר בחו''ל וכרגע הוא בא לבקר אותנו לכמה חודשים
בקרוב הוא ייצטרך לעזור ומזה אני חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא ייצטרך לחזור התכוונתי, לא לעזור
מקום עבודה14/08/2013:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא ביקש ממני בנוסף לא לספר
מקום עבודה14/08/2013לאבא שלי
בקשר לסכין זה נודע לי מאשתו, ומה שברשת החברתית מן הסתם ראיתי
אני עוד צעירה בסך הכל בשנות ה20 המוקדמות לחיי ומבחינתי אני לא יודעת מה לעשות באמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה'סודיות' במשפחה סביב מצוקה נפשית
אירית כהן14/08/2013שלום לך,
עפ"י תיאורך כולם 'שמים' אצלך אינפורמציה מכבידה מאוד! ומבקשים ממך להיות אשת סודם ולא להעביר את הדברים הלאה, את נשארת טעונה באותה אינפורמציה ואינך יודעת מה לעשות איתה.. חשה כאילו על כתפייך אחריות עצומה שהיא למעלה מיכולתך.
באווירה זו של 'סודות' אני מניחה שגם לך לא מספרים הכל, אולי מסתירים ממך את העובדה שאחיך מטופל, מן הסתם בתרופות פסיכיאטריות. קשה לי להאמין שגיסתך לא דואגת לכך שיהיה מטופל, מה גם שיש להם ילדים קטנים.
השאלה היא מתי עלינו להסכים 'לשמור בסוד', ולאיזה צורך.למשל, שאלי עצמך מדוע היה חשוב לא לספר לאבא? אם תחליטי ששמירת הסוד מפני אבא מיותרת ומזיקה ותשוחחי איתו תגלי אולי שאבא יודע יותר מכפי שנדמה לך.
אני מניחה שעל רקע מחלת אמכם יש אצלכם פחד מסימפטומים של מחלה נפשית ומכאן כנראה הצורך בסודיות ובהסתרה. עלייך לדעת כי מה שעובר בתורשה הוא נטייה שאינה חייבת להתממש, חשוב לטפל בסימפטומים ראשונים או אפילו ב'סימני אזהרה' קלים, כגון ילדים עם רגישות יתר כלשהי. לכן, הסודיות וההסתרה אינן עוזרות אלא מזיקות!. [בנוסף, יש כיום בתחום הפסיכיאטרי טיפולים טובים בהרבה מכפי שהיו בעבר].
אם אמנם אחיך אינו מטופל - זה רע, ואם לאחר ששוחחת עם גיסתך ואחיך את משוכנעת שאינו מטופל לא ע"י פסיכיאטר ולא ע"י פסיכולוג קליני, או אם יש כרגע משבר נוסף [אולי ביחסים בין אחיך ואשתו] - עלייך למצוא מישהו בוגר ממך בסביבתך, אבא או בן משפחה אחר, אולי רופא משפחה? ולשתף אותו בדאגותייך.
אם אינך מוצאת את מי לשתף - פני למספר פגישות לפסיכולוג או עו"ס בקהילה כדי להתייעץ איתו באופן פרטני כיצד להתמודד עם המצב.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)