טיפול למציאת זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול למציאת זוגיות
    מישל
    15/08/2013

שלום,
    אני בת 33, ומעולם לא הייתה לי זוגיות. אני מאוהבת כבר שנים בחבר טוב שלי, איתו אני גם שוכבת, הוא מודע לאהבה שלי אליו ולא משיב לי אותה חזרה. עם זאת אנחנו לא מסוגלים להפסיק לשכב, או להתראות, שנינו מודים שהתמכרנו זה לזו ואני מרגישה שאני טובעת עמוק בתוך חול טובעני ולא מצליחה למצוא את דרכי החוצה.
    אני ממש רוצה מערכת יחסים זוגית טובה והדדית ויודעת שעלי להפסיק את מה שקורה איתו כדי לאפשר לזה לקרות. הסיפור איתו היא דילמה ארוכה ובמשך שנתיים הוא שכב איתי ועם חברה טובה שלי. מה שגרם לניתוק הקשר ביני ליבנה ובכל זאת זה לא גרם לי להפסיק לרצות אותו או להיות איתו. והפגיעה היא מאוד קשה, אני מוצאת עצמי בוכה המון, על הקשר הזה, על הקשר הטוב שאין לי, על הבדידות.
    החלטתי ללכת לטיפול כדי להבין מה מונע ממני לצאת מקשר הרסני לטובת חיפוש קשר טוב ומפרה. התנסיתי בעבר באימון אישי בן 12 מפגשים שעזר לשניה וחצי בערך ואז השפעת האופוריה התפוגגה, והייתי אצל פסיכולוגים רבים לאורך שנים, אך כבר כשמונה שנים לא ראיתי פסיכולוג משום סוג.
    אני חוששת שלא אבזבז כספים על טיפולי םשאינם מתאימים לי, כי אין לי הרבה ממון מלכתחילה. האם יש שיטה כלשהי שאתן חושבות שתתאים לי יותר בשלב זה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול למציאת זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות לא 'מוצאים' אלא יוצרים

אירית כהן
    15/08/2013

שלום מישל,
    למעשה אתם בתוך זוגיות - לא הכי מוצלחת. הוא לא מתחייב.. את חשה שוב ושוב פגועה. האם שקלתם אפשרות לפנות יחד לטיפול ? ייתכן שאפשר לתקן את הזוגיות הזו!

עולה השאלה מדוע נשארת זמן כה רב בתוך קשר שלדברייך מאמלל אותך, איני חושבת שאם וכאשר 'תיגמלי' ותפרדי מהחבר הנוכחי בעייתך ביצירת זוגיות מוצלחת תיפתר מעצמה.
    הכתובת המתאימה עבורך היא פסיכולוג /ית קליני /ת מנוסה. יש צורך בתהליך טיפול פסיכולוגי שמאפשר התפתחות אישיותית. לא צריך 'שיטה מסויימת' אלא צריך להישאר תקופה מספיק ממושכת בתוך טיפול אחד, לא לעבור מפסיכולוג לפסיכולוג, כדי שתהליך שינוי יתאפשר. אני ממליצה להקדים לטיפול אבחון פסיכו-דיאגנוסטי שמסייע להבין את האישיות ולאתר מוקדי חולשה ועוצמה של המטופל, ולכוון את הטיפול.
    [אימון אישי אינו מתאים למצבים אלו ולמטרות אלו. וגם אם תנסו טיפול זוגי המטפל צריך להיות בעל הכשרה כפסיכולוג קליני בנוסף להכשרה או נסיון בטיפול זוגי].

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו