מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחותי ?מאור18/08/2013
שלום אני באמצעי במשפחה ויש לי אחות צעירה בת 28 .
אנחנו גרים בבית אני אמא ואחותי (זמני ) . ואנחנו דואגים לאחותי לגבי העתיד .
היא גרה בתל אביב בשכירות עם חבר לא יהודי . לא עובדת מושכת את התואר כבר נכנסת לשנה חמישית . ולא מראה כל סימני התמדה או רצון להתקדם .
אנחנו ( אני ואמא ) מנסים לדבר איתה שתמצא עבודה שתעזוב את החבר ותמצא ישראלי .
שתסיים את התואר . וכל מאמצנו נתקלים בסגירת הדלת התעלמות דברים שהיא אומרת כמו אני יעשה מה שבא לי .
אולי אני ביקורתי אבל היא לא עושה לעצמה תחביבים . קמה ב12 כל יום בטלפון כל היום ( שהחבר קנה לה ) . ולא מתכננת לעצמה תוכניות יום לפני , ללמחרת . אומרת מחר אני יעשה וברור שהיא תקום ב 12 וכל היום יתבזבז .
היא בת 28 לא ילדה .
מה עושים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחותי ? - תגובה
אירית כהן19/08/2013שלום גיא,
לפני השאלה 'מה עושים' יש לשאול האם בכלל צריך לעשות משהו.
אחותך כבת 28 נחשבת כאדם בוגר, וזכאית להחליט על חייה כל עוד אינה פוגעת באחרים [למשל אם אינה מנצלת כספית אותך או את אימכם]. מותר לה גם לאהוב גבר ערבי כל עוד מדובר באדם חיובי, גם אם מוצאו למורת רוחכם. יש גם לזכור שבגיל 28 צעירים רבים הם עדיין בשלהי גיל ההתבגרות, למרות שנחשבים כ'בוגרים'. אולי מותר לה עדיין קצת 'לחפש את עצמה'.
מתי כן 'צריך לעשות'? - אם אתם סבורים שבחירותיה נובעות ממצב נפשי רעוע או מדיכאון, אם אתם סבורים שהיא נמצאת תחת השפעה רעה כלשהי - למשל אם היא מנוצלת.. נמצאת תחת איומים.. תחת השפעת סמים וכדו'. [זה שיש לה חבר ערבי כשלעצמו עדיין אינו 'השפעה רעה']. רק אתם, המשפחה, יכולים לברר אם קיים אחד ממצבים אלו. יש לעשות זאת בעדינות, תוך הרבה אהבה סבלנות והבנה! לא מתוך גישה ביקורתית שרק תעורר בה התנגדות.
אם אמנם קיים אחד מהמצבים שציינתי יש להביאה לטיפול אצל איש מקצוע בתחום הנפשי - במסגרת הקופה, הקהילה או באופן פרטי. לעתים פנייה יחד כל המשפחה, כמשפחה, לאיש טיפול למס' שיחות יכולה להוריד קצת את העוצמתיות של קופנליקט משפחתי ולעזור לדברים שונים לעלות על פני השטח.
ועוד הערה קטנה - מכיוון שלא הזכרת 'אבא' - האם ייתכן שאתה לוקח על עצמך דאגות שאינן הדאגות שלך? מזדהה יותר מדי עם דאגות אימך בקשר לאחותך? אתה יכול לבדוק עם האחות הבכורה, מה היא חושבת ומה עמדתה בשאלות ששאלת.
בהצלחה, כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא נפטר
גיא19/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא נפטר - תגובה
אירית כהן19/08/2013אני משתתפת בצערך, גיא.
בין אם מדובר באובדן טרי או פחות טרי - כפי שאמרתי, ייתכן שבהיעדרו של אבא אתה לוקח על עצמך 'השתתפות-יתר' בדאגות של אימא, גם ביחס לאחותך הצעירה.
[בפגישות עם פסיכולוג כדי להתייעץ לגבי אחותך אתה יכול להעלות גם נושא זה].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא סובל את המצב הזה
גיא20/08/2013כל פעם שאני מנסה לדבר איתה היא צועקת שאני לא בסדר . ומתרצת את העצלנות שלה בזה שאני הייתי עצלן אז זה נותן לה סיבה להמשיך בחוסר אחריות הזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול להתמודד עם זה
גיא20/08/2013או שאני יעזוב את הבית . כי נמאס לי להתעסק בצרות של אחרים . וגם לאמא שלי אין כח למריבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי ---המשך
מאור26/08/2013משהו שלא סיפרתי על עצמי
אני עצמי היו לי בעיות בעבר לא עבדתי בזבזתי כספים היו לי התפרצויות והייתי נטל על המשפחה .
אבל יצאתי מזה התחלתי לעבוד ( לפני שנתיים וחצי ) עזבתי והתחלתי עבודה חדשה .
אמנם נרשמתי ללימודים ואני חייב להם כסף אבל דחפו אותי ולא רציתי .
אחותי בכל שיחה שלי איתה מרימה את הקול ומתרצת את מה שהיא לא עושה ב" טעויות " שאני עשיתי בעבר . ומכאן כל עצה שאני מנסה לתת לה מתבטלת .
אני חושב לערב עובדת סוציאלית של העירייה .
אשמח לשמוע דעה מקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי ---המשך - תגובה
אירית כהן27/08/2013שלום גיא,
אתה באמת זקוק לייעוץ מקצועי, מעבר לייעוץ שניתן לקבל כאן בפורום.
מתוך השיח הקצר שהתנהל כאן בינינו אני מתרשמת כי השאלה הראשונה שעליך לברר בייעוץ פרטני - עם עו"ס בקהילה, או עם פסיכולוג [במסגרת הקופה או באופן פרטני] - היא האם עליך להיות מודאג ומעורב בעניינים של אחותך, או אולי עליך בשלב זה לדאוג לעצמך, לקבל עזרה טיפולית עבור עצמך כדי שתוכל להמשיך להתקדם בלימודים בעבודה ובכלל בחיים.
אניי מקווה שאמנם תפנה בהקדם לקבל ייעוץ מקצועי פרטני,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)